Vellykket behandling med biofeedback for overaktiv blære hos omskåret kvinne – en caserapport fra British Medical Journal

Kvinnelig kjønnslemlestelse type III involverer innsnevring av vaginalåpningen der de indre kjønnsleppene (labia minora) blir kuttet og overlappet slik at de danner en vulvaforsegling som også kan inkludere de ytre kjønnsleppene (labia majora), med eller uten fjerning av klitoris. Dette kan resultere i ulike symptomer som smerter ved forsøk på samleie, vannlatingsproblemer med redusert urinstrøm, trangfølelse med eller uten urinlekkasje (overaktiv blære), vaginale infeksjoner og urinveisinfeksjoner. I denne caserapporten mottok pasienten også rådgivning fra et multidisiplinteam bestående av blant andre psykiater med spesialisering i sexologi og rådgiver innen seksuell helse. Videre fikk hun detaljert informasjon om kvinnelig genital anatomi, fysiologi, kjønnslemlestelse og det kirurgiske inngrepet defibulering. Behandling med biofeedback for kontakt med bekkenbunn, samt læring av avspenning og spenning startet postoperativt og besto av en sesjon pr. uke i 9 uker. Les hele artikkelen her.

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Perineumstudien – de første resultatene er publisert

De fleste som jobber med kvinnehelse har fulgt spent med på «Perineumstudien» som er et samarbeid mellom Akershus Universitetssykehus og Karolinska Universitetet i Stockholm. Nå er de første resultatene fra studien klare.…

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Overaktiv blære

Analinkontinens

Underlivssmerter

Menn og inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Tarmfunksjon og dens innvirkning på urinblæren

Tarmfunksjonen og dens innvirkning på urinblæren Tittelen er hentet fra stomi-og kontinenssykepleier Harriet Iren Olsens foredrag på uroteraputenes nordiske seminar og som er gjengitt i URO-INFOs høstutgave 2023, og som vi igjen…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter