TENS hjelper mot smerter ved kneartrose – et økende problem i en stadig eldre befolkning

Artrose eller slitasjegikt, forekommer oftest i hofter og knær og preges hovedsakelig av startsmerter og smerter ved belastning. Tilstanden er smertefull og gir redusert funksjon, noe som påvirker livskvalitet og livsutfoldelse. Fysisk aktivitet er helsefremmende og det er derfor viktig å finne gode behandlingsløsninger for å lindre smerte og bedre funksjon. Antallet som trenger behandling øker i takt med økningen i antall eldre. Trening og vekttap ved overvekt er sentralt i behandlingen, sammen med NSAIDs og smertestillende tiltak. Det finnes også andre intervensjoner, som TENS (transkutan elektrisk nervestimulering) og TEMS (transkutan elektrisk muskelstimulering). Quintet har utarbeidet en behandlingsveileder for kneartrose, se og last den ned her. En systematisk oversikt fra Norge viser at pasienter med kneartrose får en betydelig smertelindring med TENS. Virkningen er minst på nivå med legemiddeleffekten og varer trolig lengre. Les hele oversiktsartikkelen her.

Publisert

Endometriose

Nyheter

Menn og inkontinens

Erektil dysfunksjon

Nye veiledere og brosjyrer!

Vi utarbeider og forbedrer stadig vårt infomateriell, og nå var det endometriose og menn som stod for tur. Du finner de nye brosjyrene nederst i denne saken. Akkurat nå arbeider vi med…

Endometriose

Smertelindring & muskeltrening

Trening og endometriose

I «Fysioterapeuten» publiserte Merete Kolberg Tennfjord og Rakel Gabrielsen nylig en fagkronikk om viktigheten av trening for endometriosepasienter. De argumenterer for at trening har positive effekter på personer med langvarige smerter, men…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter