TENS hjelper mot smerter ved kneartrose – et økende problem i en stadig eldre befolkning

Artrose eller slitasjegikt, forekommer oftest i hofter og knær og preges hovedsakelig av startsmerter og smerter ved belastning. Tilstanden er smertefull og gir redusert funksjon, noe som påvirker livskvalitet og livsutfoldelse. Fysisk aktivitet er helsefremmende og det er derfor viktig å finne gode behandlingsløsninger for å lindre smerte og bedre funksjon. Antallet som trenger behandling øker i takt med økningen i antall eldre. Trening og vekttap ved overvekt er sentralt i behandlingen, sammen med NSAIDs og smertestillende tiltak. Det finnes også andre intervensjoner, som TENS (transkutan elektrisk nervestimulering) og TEMS (transkutan elektrisk muskelstimulering). Quintet har utarbeidet en behandlingsveileder for kneartrose, se og last den ned her. En systematisk oversikt fra Norge viser at pasienter med kneartrose får en betydelig smertelindring med TENS. Virkningen er minst på nivå med legemiddeleffekten og varer trolig lengre. Les hele oversiktsartikkelen her.

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Perineumstudien – de første resultatene er publisert

De fleste som jobber med kvinnehelse har fulgt spent med på «Perineumstudien» som er et samarbeid mellom Akershus Universitetssykehus og Karolinska Universitetet i Stockholm. Nå er de første resultatene fra studien klare.…

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Overaktiv blære

Analinkontinens

Underlivssmerter

Menn og inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Tarmfunksjon og dens innvirkning på urinblæren

Tarmfunksjonen og dens innvirkning på urinblæren Tittelen er hentet fra stomi-og kontinenssykepleier Harriet Iren Olsens foredrag på uroteraputenes nordiske seminar og som er gjengitt i URO-INFOs høstutgave 2023, og som vi igjen…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter