Takk til Clara Karoliussen for flott og interessant referat fra det årlige møtet i International Continence Society (ICS), som ble holdt i Tokyo

Fysioterapeut og spesialist i kvinnehelse Clara Karoliussen ved klinikk for kliniske servicefunksjoner St. Olavs Hospital i Trondheim, deltok på det internasjonale møtet. Clara arbeider i full stilling med inkontinens og vulvalidelser og Quintet har tidligere intervjuet Clara om hvordan hun behandler ulike diagnoser innen dysfunksjon i bekkenbunn, se nyhetsbrev nr. 2 juni 2014, som du kan laste ned under Nyheter > Nyhetsbrev på hjemmesiden. I referatet fra ICS omtaler hun blant annet forskningsnytt innen overaktiv blære, EMG biofeedback og elektrostimulering for smerter i bekkenbunnsmuskulaturen samt en ny studie om behandling av provosert vestibulodyni. Les referatet her. Quintet deler årlig ut et reisestipend til helsepersonell som ønsker å delta på internasjonale kongresser innen inkontinens og dysfunksjoner i bekkenbunn eller seksuell helse. Send en søknad til post@quintet.no og fortell litt om hvorfor og hva du vil delta på.

Publisert

Endometriose

Nyheter

Menn og inkontinens

Erektil dysfunksjon

Nye veiledere og brosjyrer!

Vi utarbeider og forbedrer stadig vårt infomateriell, og nå var det endometriose og menn som stod for tur. Du finner de nye brosjyrene nederst i denne saken. Akkurat nå arbeider vi med…

Endometriose

Smertelindring & muskeltrening

Trening og endometriose

I «Fysioterapeuten» publiserte Merete Kolberg Tennfjord og Rakel Gabrielsen nylig en fagkronikk om viktigheten av trening for endometriosepasienter. De argumenterer for at trening har positive effekter på personer med langvarige smerter, men…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter