Hva skjer på lab’en?

Apparatene som Quintet leverer til terapeuter og brukere eies stort sett av ulike helseforetak. Vi administrerer en resirkuleringsordning som kvalitetssikrer at nye brukere til enhver tid mottar apparater som er klargjorte i vår lab før utsendelse. Martha Lasso har hovedansvaret for resirkulering, registrering, avlesing og klargjøring av brukte apparater her hos Quintet. Martha har ingeniørutdannelse og ivaretar service og mottak av elektrostimulatorer og biofeedbackapparater for resirkulering i vår lab. Når Martha mottar et apparat, følger hun nøye oppsatte rutiner før apparatet sendes ut på nytt.

Prosessen starter med at Martha registrerer apparatet i et eget datasystem før hun foretar en avlesning av hvilket program og hvor mange timer apparatet har vært i bruk. Deretter registrerer hun svar på spørreskjemaet som følger med apparetet. Det inneholder spørsmål til bruker om muntlig og skriftlig veiledning i forbindelse med bruk av apparatet, hvilke resultater som er oppnådd, grad av fornøydhet, håndtering og brukers alder. Disse svarene danner grunnlaget for vår rapport tilbake til terapeut.

Etterpå rengjøres og desinfiseres ALT utstyret i vesken med blant annet Kloramin 5%. Veskeinnlegget er engangsutstyr og selve vesken vaskes i maskin på 60 grader. Prober er alltid personlig utstyr for den enkelte bruker, så de ønsker vi – forståelig nok – ikke å få i retur med mindre emballasjen fortsatt er forseglet. Alt informasjonsmateriell til terapeut og bruker som medfølger apparatet erstattes også med nytt av hygieniske årsaker.

Apparatet innstilles så på nytt med faste og tilpassede programmer før strømstyrken og lyden testes. Først da er apparatet klart for lagring under det aktuelle helseforetaket eller utsendelse til ny bruker. Hva skjer hvis et apparat ikke fungerer som det skal? I første omgang tester og reparerer vi apparatet internt og hvis ikke det fører frem, sendes apparatet til produsenten Verity Medical i England. Noen ganger kan feilkilden skyldes enkle ting som slitte ledninger, dårlig kontakt mellom probe og omliggende vev på grunn av for lite gel på overflateelektrodene eller lavt batterinivå.

Vi i Quintet er opptatt av å levere høy kvalitet, både på utstyr og tjenester. Det sikrer best mulige produkter til helsepersonell og brukere. All informasjon vedrørende våre brukere er konfidensiell og taushetsbelagt med taushetserklæring.

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Perineumstudien – de første resultatene er publisert

De fleste som jobber med kvinnehelse har fulgt spent med på «Perineumstudien» som er et samarbeid mellom Akershus Universitetssykehus og Karolinska Universitetet i Stockholm. Nå er de første resultatene fra studien klare.…

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Overaktiv blære

Analinkontinens

Underlivssmerter

Menn og inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Tarmfunksjon og dens innvirkning på urinblæren

Tarmfunksjonen og dens innvirkning på urinblæren Tittelen er hentet fra stomi-og kontinenssykepleier Harriet Iren Olsens foredrag på uroteraputenes nordiske seminar og som er gjengitt i URO-INFOs høstutgave 2023, og som vi igjen…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter