Kvinnehelseprosjekt i Nepal

Quintet har bidratt med to Myoplus Pro apparater og vaginale prober til dette spennende prosjektet i Nepal. Tungt fysisk arbeid er en del av hverdagen for kvinner i Nepal enten de er gravide eller nettopp har født. Fysioterapeut og forsker Britt Stuge ved Oslo Universitetssykehus er hovedveileder for fysioterapeut og PhD student Ranjeeta Shijagurumayum Acharya fra Nepal. Ranjeeta startet som doktorgradsstudent ved Universitetet i Oslo, høsten 2015. Datainnsamlingen foregår i Nepal, i hovedstaden Kathmandu og i mer landlige omgivelser i Dhulikhel. Et overordnet mål med doktorgradsprosjektet er å bidra til å bedre kvinnehelse i Nepal med fokus på rygg- og bekkenleddsmerter, urin inkontinens og underlivsprolaps i forbindelse med graviditet og fødsel. Forekomst og alvorlighetsgrad av bekkenleddsmerter vil også bli studert, samt uttesting av et treningsopplegg for bekkenbunn. Prosjektet er også støttet av kvinnehelsegruppen i Norsk Fysioterapeutforbund. Se beskrivelse av prosjektet her.

Publisert

Nyheter

Nye TENS-veiledere!

Ny veileder for TENS ved hode- og ansiktssmerter + nevropatiske smerter I høst holdt spesial fysioterapeut Mathilde Myklebust et webinar som omhandlet TENS ved hode- og ansiktssmerter samt migrene. Dette var et…

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Efemia Academy

Den svenske produsenten av Efemia, Invent Medic, bidrar aktivt med webinarer for opplæring av helsepersonell. Nå har de satt opp en rekke webinarer våren 2024. Webinarene avholdes på svensk, og du kan…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter