Kvinnehelseprosjekt i Nepal

Quintet har bidratt med to Myoplus Pro apparater og vaginale prober til dette spennende prosjektet i Nepal. Tungt fysisk arbeid er en del av hverdagen for kvinner i Nepal enten de er gravide eller nettopp har født. Fysioterapeut og forsker Britt Stuge ved Oslo Universitetssykehus er hovedveileder for fysioterapeut og PhD student Ranjeeta Shijagurumayum Acharya fra Nepal. Ranjeeta startet som doktorgradsstudent ved Universitetet i Oslo, høsten 2015. Datainnsamlingen foregår i Nepal, i hovedstaden Kathmandu og i mer landlige omgivelser i Dhulikhel. Et overordnet mål med doktorgradsprosjektet er å bidra til å bedre kvinnehelse i Nepal med fokus på rygg- og bekkenleddsmerter, urin inkontinens og underlivsprolaps i forbindelse med graviditet og fødsel. Forekomst og alvorlighetsgrad av bekkenleddsmerter vil også bli studert, samt uttesting av et treningsopplegg for bekkenbunn. Prosjektet er også støttet av kvinnehelsegruppen i Norsk Fysioterapeutforbund. Se beskrivelse av prosjektet her.

Publisert

Nyheter

Kurs/work shop i Bergen 20. september

Denne høsten har vi holdt vårt første fysiske kurs innen elektrostimulering og EMG biofeedback. Vi fikk besøk av 20 ivrige og engasjerte terapeuter fra hele landet. Vi synes det er fantastisk med…

Nyheter

Seksualitet ved revmatiske sykdommer

Forskning viser at seksualitet er vanskelig å snakke om for både helsepersonell og for pasienter, og mange kan oppleve det som både tabu og for privat (Dammen et al., 2020; Fennell &…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter