Kvinnehelseprosjekt i Nepal

Quintet har bidratt med to Myoplus Pro apparater og vaginale prober til dette spennende prosjektet i Nepal. Tungt fysisk arbeid er en del av hverdagen for kvinner i Nepal enten de er gravide eller nettopp har født. Fysioterapeut og forsker Britt Stuge ved Oslo Universitetssykehus er hovedveileder for fysioterapeut og PhD student Ranjeeta Shijagurumayum Acharya fra Nepal. Ranjeeta startet som doktorgradsstudent ved Universitetet i Oslo, høsten 2015. Datainnsamlingen foregår i Nepal, i hovedstaden Kathmandu og i mer landlige omgivelser i Dhulikhel. Et overordnet mål med doktorgradsprosjektet er å bidra til å bedre kvinnehelse i Nepal med fokus på rygg- og bekkenleddsmerter, urin inkontinens og underlivsprolaps i forbindelse med graviditet og fødsel. Forekomst og alvorlighetsgrad av bekkenleddsmerter vil også bli studert, samt uttesting av et treningsopplegg for bekkenbunn. Prosjektet er også støttet av kvinnehelsegruppen i Norsk Fysioterapeutforbund. Se beskrivelse av prosjektet her.

Publisert

Nyheter

Underlivssmerter

Hjelpemidler for Seksuallivet

Orgastisk dysfunksjon

Erektil dysfunksjon

Smerter ved samleie

Hard Flaccid Syndrome: En pasienthistorie

Vi kom nylig i kontakt med en mann, vi kaller ham «Morten» i denne saken, som over flere år har slitt med smerter og ubehag i penis og bekkenområdet. Han oppsøkte i…

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Husk bekkenbunnstrening

HUSK bekkenbunnstrening!   I samarbeid med uroterapeut Linn Elin Rødal lanserer vi klistermerker som det helt enkelt står «husk» på. Linn Elin fikk ideen etter å ha snakket med en pasient som…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter