En solskinnshistorie

I disse sommertider kan vi by på en liten solskinnshistorie om meget god effekt av TENS for sterke postoperative smerter etter omfattende kneoperasjon. Fysioterapeut og osteopat Tina Johannessen kontaktet Quintet fordi datteren ikke tålte smertestillende medikamenter etter kneoperasjon for korsbånd-og sidebåndskade. Sykehuset stilte seg positiv til utprøving og etter råd fra Quintets fysioterapeut ble et høyfrekvent program (P01) med frekvens 90 Hz og to elektrodepar, plassert på hver side av kneet over og under det åpne operasjonssåret, valgt. Virkningen var umiddelbar og smertene ble faktisk borte. Pasienten brukte apparatet i 2 uker etter operasjonen, flere ganger daglig i tillegg til natt for å få sove. TENS har blant annet dokumentert effekt ved nettopp postoperative smerter, og i dette tilfellet var det altså full klaff!

Publisert

Nyheter

Kurs/work shop i Bergen 20. september

Denne høsten har vi holdt vårt første fysiske kurs innen elektrostimulering og EMG biofeedback. Vi fikk besøk av 20 ivrige og engasjerte terapeuter fra hele landet. Vi synes det er fantastisk med…

Nyheter

Seksualitet ved revmatiske sykdommer

Forskning viser at seksualitet er vanskelig å snakke om for både helsepersonell og for pasienter, og mange kan oppleve det som både tabu og for privat (Dammen et al., 2020; Fennell &…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter