En solskinnshistorie

I disse sommertider kan vi by på en liten solskinnshistorie om meget god effekt av TENS for sterke postoperative smerter etter omfattende kneoperasjon. Fysioterapeut og osteopat Tina Johannessen kontaktet Quintet fordi datteren ikke tålte smertestillende medikamenter etter kneoperasjon for korsbånd-og sidebåndskade. Sykehuset stilte seg positiv til utprøving og etter råd fra Quintets fysioterapeut ble et høyfrekvent program (P01) med frekvens 90 Hz og to elektrodepar, plassert på hver side av kneet over og under det åpne operasjonssåret, valgt. Virkningen var umiddelbar og smertene ble faktisk borte. Pasienten brukte apparatet i 2 uker etter operasjonen, flere ganger daglig i tillegg til natt for å få sove. TENS har blant annet dokumentert effekt ved nettopp postoperative smerter, og i dette tilfellet var det altså full klaff!

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Efemia Academy

Den svenske produsenten av Efemia, Invent Medic, bidrar aktivt med webinarer for opplæring av helsepersonell. Nå har de satt opp en rekke webinarer våren 2024. Webinarene avholdes på svensk, og du kan…

Nyheter

Nytt rekvisisjonsskjema behandlingshjelpemidler

Fra 01.01.24 er rekvisisjonsskjemaet oppdatert. Det viktigste å merke seg er at pasienten ikke lengre trenger å signere skjemaet! Dette betyr i praksis at pasienten ikke trenger å møte opp fysisk, for…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter