Mann med underlivssmerte

Vi har mottatt en interessant kasuistikk fra spesialfysioterapeut Elsa Zachariassen ved Hinna Helsepark Fysioterapi & Trening, Hun fikk henvist en 52 år gammel mann med smerter i bekken og perineum fra urolog i mai 2016. I rapport fra legen står det kronisk prostatitt og smerter i testikler. Plagene har vart i mer enn 2 år – de kommer og går og kan variere fra uke til uke. Da han startet behandling hadde han hatt konstante smerter i en uke. Han hadde også soiling fra endetarm flere ganger daglig. Behov for smertestillende medikamenter x 4 daglig. Behandling ble startet med bekkenbunnstrening og EMG biofeedback med anal probe 2-3 ganger ukentlig. Han startet samtidig med tibialisstimulering daglig og smerteprogrammet P01 i NeuroTrac ETS med anal probe 2-3 ganger ukentlig. Oppfølging hos terapeut hver 6. uke de første 4 månedene, deretter hver 3.måned. Status i November 2017 er at han har vært smertefri i 4 måneder, bruker fortsatt tibialisstimulering og trener bekkenbunnen daglig, nå uten hjelp av EMG biofeedback.

Quintet kommenterer: Vårt nyeste apparat NeuroTrac Myoplus Pro inneholder programmer for både tibialisstimulering, smertebehandling og EMG biofeedback.

Publisert

Nyheter

Kurs/work shop i Bergen 20. september

Denne høsten har vi holdt vårt første fysiske kurs innen elektrostimulering og EMG biofeedback. Vi fikk besøk av 20 ivrige og engasjerte terapeuter fra hele landet. Vi synes det er fantastisk med…

Nyheter

Seksualitet ved revmatiske sykdommer

Forskning viser at seksualitet er vanskelig å snakke om for både helsepersonell og for pasienter, og mange kan oppleve det som både tabu og for privat (Dammen et al., 2020; Fennell &…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter