Oppdatert dokumentasjon

Vi oppdaterer jevnlig dokumentasjonsbanken vår for aktuelle diagnoser og behandlinger. Denne gangen gjelder det tibialisstimulering for anal inkontinens, overaktiv blære ved MS og overaktiv blære der medikamentell behandling ikke har hatt effekt. Du finner omtale av studier under dokumentasjon for ulike diagnoser.

1.Transcutaneous tibial nerve stimulation for the treatment of faecal incontinence: results of a prospective study Acta medica Lituanica 2014

 • Ieva Stundienė    
 • Paulius Žeromskas    
 • Jonas Valantinas 

Transkutan tibialisstimulering ble gitt to ganger pr. uke i 6 uker til 20 pasienter med anal inkontinens, som ikke hadde hatt effekt av maksimal konservativ behandling. Effekt ble oppnådd hos 55% av pasientene i form av færre inkontinens episoder pr. 2 uker, øket livskvalitet og lavere score på Cleveland Clinic Florida Feacal Incontinence Score.

2. Transcutaneous posterior tibial nerve stimulation for treatment of the overactive bladder syndrome in multiple sclerosis: Results of a multicenter prospective study Neurourology and Urodynamics Volume 30, Issue 3, pages 306–311, March 2011

 • Marianne de Sèze M.D., Ph.D.1,*,
 • Patrick Raibaut2,
 • Philippe Gallien3,
 • Alexia Even-Schneider4,
 • Pierre Denys4,
 • Veronique Bonniaud5,
 • Xavier Gamé6
 • Gérard Amarenco3.

Myriam Ammi

 • Denis Chautard
 • Elena Brassart
 • Thibaut Culty
 • Abdel Rahmène Azzouzi
 • Pierre Bigot
 • Denne multicenter studien inkluderte 70 MS patienter med OAB i 3 måneder. Intervensjon: Daglig behandling i 20 min med transkutan posterior tibialis nervestimulering (TPTNS) ble gitt.Primære effektmål var urgency and hyppighet rapportert med blære dagbok and symptom score før behandling, ved baseline, etter 30 dager og etter 90 dager. Sekundære effektmål var kontinens, symptom score, livskvalitet og psychososial byrde ved DO, D30, and D90 og cystometri ved baseline, med og  and uten TPTNS og  ved D90. Resultatene viste klinisk forbedring av OAB for 82.6% and 83.3% av pasientene ved henholdsvis D30 and D90 med signifikant forbedring av primære and sekundære effektmål sammenlignet med baseline.


  3. Transcutaneous posterior tibial nerve stimulation: evaluation of a therapeutic option in the management of anticholinergic refractory overactive bladder International Urogynecology Journal 2014

  • Myriam Ammi
  • Denis Chautard
  • Elena Brassart
  • Thibaut Culty
  • Abdel Rahmène Azzouzi
  • Pierre Bigot

  Førtitre pasienter gjennomførte daglig tibialisstimulering hjemme i 1 måned og 23 av disse (53%) oppnådde effekt av behandlingen med forbedring av symptomer i henhold til to typer score skjema.

  Publisert

  Endometriose

  Nyheter

  Menn og inkontinens

  Erektil dysfunksjon

  Nye veiledere og brosjyrer!

  Vi utarbeider og forbedrer stadig vårt infomateriell, og nå var det endometriose og menn som stod for tur. Du finner de nye brosjyrene nederst i denne saken. Akkurat nå arbeider vi med…

  Endometriose

  Smertelindring & muskeltrening

  Trening og endometriose

  I «Fysioterapeuten» publiserte Merete Kolberg Tennfjord og Rakel Gabrielsen nylig en fagkronikk om viktigheten av trening for endometriosepasienter. De argumenterer for at trening har positive effekter på personer med langvarige smerter, men…
  Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
  Aksepter