Oppdatert dokumentasjon

Vi oppdaterer jevnlig dokumentasjonsbanken vår for aktuelle diagnoser og behandlinger. Denne gangen gjelder det tibialisstimulering for anal inkontinens, overaktiv blære ved MS og overaktiv blære der medikamentell behandling ikke har hatt effekt. Du finner omtale av studier under dokumentasjon for ulike diagnoser.

1.Transcutaneous tibial nerve stimulation for the treatment of faecal incontinence: results of a prospective study Acta medica Lituanica 2014

 • Ieva Stundienė    
 • Paulius Žeromskas    
 • Jonas Valantinas 

Transkutan tibialisstimulering ble gitt to ganger pr. uke i 6 uker til 20 pasienter med anal inkontinens, som ikke hadde hatt effekt av maksimal konservativ behandling. Effekt ble oppnådd hos 55% av pasientene i form av færre inkontinens episoder pr. 2 uker, øket livskvalitet og lavere score på Cleveland Clinic Florida Feacal Incontinence Score.

2. Transcutaneous posterior tibial nerve stimulation for treatment of the overactive bladder syndrome in multiple sclerosis: Results of a multicenter prospective study Neurourology and Urodynamics Volume 30, Issue 3, pages 306–311, March 2011

 • Marianne de Sèze M.D., Ph.D.1,*,
 • Patrick Raibaut2,
 • Philippe Gallien3,
 • Alexia Even-Schneider4,
 • Pierre Denys4,
 • Veronique Bonniaud5,
 • Xavier Gamé6
 • Gérard Amarenco3.

Myriam Ammi

 • Denis Chautard
 • Elena Brassart
 • Thibaut Culty
 • Abdel Rahmène Azzouzi
 • Pierre Bigot
 • Denne multicenter studien inkluderte 70 MS patienter med OAB i 3 måneder. Intervensjon: Daglig behandling i 20 min med transkutan posterior tibialis nervestimulering (TPTNS) ble gitt.Primære effektmål var urgency and hyppighet rapportert med blære dagbok and symptom score før behandling, ved baseline, etter 30 dager og etter 90 dager. Sekundære effektmål var kontinens, symptom score, livskvalitet og psychososial byrde ved DO, D30, and D90 og cystometri ved baseline, med og  and uten TPTNS og  ved D90. Resultatene viste klinisk forbedring av OAB for 82.6% and 83.3% av pasientene ved henholdsvis D30 and D90 med signifikant forbedring av primære and sekundære effektmål sammenlignet med baseline.


  3. Transcutaneous posterior tibial nerve stimulation: evaluation of a therapeutic option in the management of anticholinergic refractory overactive bladder International Urogynecology Journal 2014

  • Myriam Ammi
  • Denis Chautard
  • Elena Brassart
  • Thibaut Culty
  • Abdel Rahmène Azzouzi
  • Pierre Bigot

  Førtitre pasienter gjennomførte daglig tibialisstimulering hjemme i 1 måned og 23 av disse (53%) oppnådde effekt av behandlingen med forbedring av symptomer i henhold til to typer score skjema.

  Publisert

  Nyheter

  Bekkenbunnsplager & inkontinens

  Perineumstudien – de første resultatene er publisert

  De fleste som jobber med kvinnehelse har fulgt spent med på «Perineumstudien» som er et samarbeid mellom Akershus Universitetssykehus og Karolinska Universitetet i Stockholm. Nå er de første resultatene fra studien klare.…

  Bekkenbunnsplager & inkontinens

  Overaktiv blære

  Analinkontinens

  Underlivssmerter

  Menn og inkontinens

  Stressinkontinens og svak bekkenbunn

  Tarmfunksjon og dens innvirkning på urinblæren

  Tarmfunksjonen og dens innvirkning på urinblæren Tittelen er hentet fra stomi-og kontinenssykepleier Harriet Iren Olsens foredrag på uroteraputenes nordiske seminar og som er gjengitt i URO-INFOs høstutgave 2023, og som vi igjen…
  Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
  Aksepter