God effekt av TENS for postoperative smerter og ubehag

Denne metastudien fra 2017 som inkluderer 5 randomiserte kontrollerte studier med til sammen 472 pasienter, viser reduksjon av postoperativ smerte i inntil 48 timer, reduksjon i bruk av opioider og en reduksjon i andre bi-effekter som kvalme og oppkast etter total kne protese. Opplevd smerte ble målt med Visuell Analog Skala (VAS) 12, 24 og 48 timer postoperativt og viste en signifikant reduksjon av smerte for pasienter som mottok TENS sammenlignet med kontrollgrupper. Ettersom befolkningen blir stadig eldre, vil flere og flere ha behov for kirurgi for alvorlige slitasjeforandringer. Bruk av sterke smertestillende medikamenter som opioider belaster kroppen og har bivirkninger. Det er derfor en fordel å kunne redusere bruk av disse medikamentene postoperativt. Du kan lese hele studien her.

Publisert

Endometriose

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Underlivssmerter

Smertelindring & muskeltrening

Svangerskap og fødsel

Underlivssmerter

Hjelpemidler for Seksuallivet

Smerter ved samleie

Pelvic Pain Awareness Month

Pelvic Pain Awareness Month (Bekkensmerteoppmerksomhetsmåned): økt kunnskap og støtte for de som lever med bekkenbunnssmerter Pelvic Pain Awareness Month markeres i mai hvert år for å øke bevisstheten om bekkenbunnssmerter, en tilstand…

Nyheter

Smertelindring & muskeltrening

Ønsker du å stå på behandlerlisten vår?

Vi får ofte henvendelser fra helsepersonell og deres pasienter som ønsker å prøve TENS/TEMS som behandling. Vi har derfor opprettet en oversikt på vår nettside over terapeuter som innehar denne kompetansen. Dette…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter