God effekt av TENS for postoperative smerter og ubehag

Denne metastudien fra 2017 som inkluderer 5 randomiserte kontrollerte studier med til sammen 472 pasienter, viser reduksjon av postoperativ smerte i inntil 48 timer, reduksjon i bruk av opioider og en reduksjon i andre bi-effekter som kvalme og oppkast etter total kne protese. Opplevd smerte ble målt med Visuell Analog Skala (VAS) 12, 24 og 48 timer postoperativt og viste en signifikant reduksjon av smerte for pasienter som mottok TENS sammenlignet med kontrollgrupper. Ettersom befolkningen blir stadig eldre, vil flere og flere ha behov for kirurgi for alvorlige slitasjeforandringer. Bruk av sterke smertestillende medikamenter som opioider belaster kroppen og har bivirkninger. Det er derfor en fordel å kunne redusere bruk av disse medikamentene postoperativt. Du kan lese hele studien her.

Publisert

Endometriose

Nyheter

Menn og inkontinens

Erektil dysfunksjon

Nye veiledere og brosjyrer!

Vi utarbeider og forbedrer stadig vårt infomateriell, og nå var det endometriose og menn som stod for tur. Du finner de nye brosjyrene nederst i denne saken. Akkurat nå arbeider vi med…

Endometriose

Smertelindring & muskeltrening

Trening og endometriose

I «Fysioterapeuten» publiserte Merete Kolberg Tennfjord og Rakel Gabrielsen nylig en fagkronikk om viktigheten av trening for endometriosepasienter. De argumenterer for at trening har positive effekter på personer med langvarige smerter, men…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter