Les Regjeringens strategi for seksuell helse 2017 – 2022 her

Strategidokumentet er et solid stykke arbeid som dekker gjeldende og fremtidige tiltak for å ivareta den norske befolknings seksuelle helse gjennom livsløpet. Strategien skal bidra til mer åpenhet rundt tabubelagte tema og inkludering av et seksuelt mangfold. Menneskers seksuelle helse har betydning for livskvalitet og er en del av det helhetlige helseperspektivet. Seksualitet er en iboende kraft som berører oss på ulike måter. Seksuell velvære og evne til å utføre seksuelle handlinger påvirkes blant annet av sykdom, alder, hormonelle endringer og medikamentell behandling. Et godt eksempel på at helsevesenet tar pasienters seksuelle helse på alvor og jobber målrettet med å forbedre og integrere den i sitt helsetilbud, er Spinalenheten ved St. Olavs hospital i Trondheim. De inviterte først Quintets fysioterapeut Evelyn Morvik og sexolog Kjersti Hatlebrekke til en presentasjon av våre produkter innen bekkenbunnsplager og seksuell helse. Deretter arrangerte avdelingen fagdag om seksuell helse der blant andre Kjersti Hatlebrekke var invitert til å snakke om hvordan man kommuniserer med pasienter om seksuell helse. Quintet har faglig høy kompetanse innen seksuell helse og har håndplukket en rekke produkter til hjelp for både kvinner og menn. Tre av disse er refusjonsberettiget via NAV og således kostnadsfri for pasient. Du finner søknadsskjema på hjemmesiden under «skjema». Strategidokumentet leser du her.

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Efemia Academy

Den svenske produsenten av Efemia, Invent Medic, bidrar aktivt med webinarer for opplæring av helsepersonell. Nå har de satt opp en rekke webinarer våren 2024. Webinarene avholdes på svensk, og du kan…

Nyheter

Nytt rekvisisjonsskjema behandlingshjelpemidler

Fra 01.01.24 er rekvisisjonsskjemaet oppdatert. Det viktigste å merke seg er at pasienten ikke lengre trenger å signere skjemaet! Dette betyr i praksis at pasienten ikke trenger å møte opp fysisk, for…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter