Les Regjeringens strategi for seksuell helse 2017 – 2022 her

Strategidokumentet er et solid stykke arbeid som dekker gjeldende og fremtidige tiltak for å ivareta den norske befolknings seksuelle helse gjennom livsløpet. Strategien skal bidra til mer åpenhet rundt tabubelagte tema og inkludering av et seksuelt mangfold. Menneskers seksuelle helse har betydning for livskvalitet og er en del av det helhetlige helseperspektivet. Seksualitet er en iboende kraft som berører oss på ulike måter. Seksuell velvære og evne til å utføre seksuelle handlinger påvirkes blant annet av sykdom, alder, hormonelle endringer og medikamentell behandling. Et godt eksempel på at helsevesenet tar pasienters seksuelle helse på alvor og jobber målrettet med å forbedre og integrere den i sitt helsetilbud, er Spinalenheten ved St. Olavs hospital i Trondheim. De inviterte først Quintets fysioterapeut Evelyn Morvik og sexolog Kjersti Hatlebrekke til en presentasjon av våre produkter innen bekkenbunnsplager og seksuell helse. Deretter arrangerte avdelingen fagdag om seksuell helse der blant andre Kjersti Hatlebrekke var invitert til å snakke om hvordan man kommuniserer med pasienter om seksuell helse. Quintet har faglig høy kompetanse innen seksuell helse og har håndplukket en rekke produkter til hjelp for både kvinner og menn. Tre av disse er refusjonsberettiget via NAV og således kostnadsfri for pasient. Du finner søknadsskjema på hjemmesiden under «skjema». Strategidokumentet leser du her.

Publisert

Nyheter

Kurs/work shop i Bergen 20. september

Denne høsten har vi holdt vårt første fysiske kurs innen elektrostimulering og EMG biofeedback. Vi fikk besøk av 20 ivrige og engasjerte terapeuter fra hele landet. Vi synes det er fantastisk med…

Nyheter

Seksualitet ved revmatiske sykdommer

Forskning viser at seksualitet er vanskelig å snakke om for både helsepersonell og for pasienter, og mange kan oppleve det som både tabu og for privat (Dammen et al., 2020; Fennell &…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter