Minikurs i seksuell helse

I alt 13 deltakere fra ulike helseprofesjoner møtte opp på vårt gratis minikurs i seksuell helse på Thon Hotel Opera i Oslo. Sexolog og spesialist i kvinnehelse Kjersti Hatlebrekke fra Quintet innledet med å presentere seksualitet generelt og seksuell helse relatert til sykdom. Hva sier undersøkelser og forskning om seksuelle problemer/seksuell funksjon og hvordan kan helsepersonell samtale med pasienter om deres seksuelle funksjon på en best mulig måte? Hun avsluttet med NAV ordningen og de ulike hjelpemidlene for seksuallivet som denne ordningen innbefatter. Quintet er opptatt av at flest mulig skal kjenne til dette flotte tilbudet til pasienter som har seksuelle dysfunksjoner. Temaet seksuell helse blir ofte stemoderlig behandlet i møtet med pasienten fordi helsepersonell enten føler seg ukomfortable, har en stram prioritering eller mangler kunnskap. Derfor ønsker vi å bidra til at det kan bli lettere å gjennomføre «den vanskelige samtalen». Responsen på de anonyme evalueringsskjemaene var veldig god, så ta kontakt på post@quintet.no hvis du ønsker at vi skal komme til ditt arbeidssted!

Alle produktene nedenfor kan rekvireres av lege, kostnadsfritt for pasient, via NAV. Du finner skjema under fanen «Skjema» øverst på hjemmesiden.

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Husk bekkenbunnstrening

HUSK bekkenbunnstrening!   I samarbeid med uroterapeut Linn Elin Rødal lanserer vi klistermerker som det helt enkelt står «husk» på. Linn Elin fikk ideen etter å ha snakket med en pasient som…

Nyheter

Referat fra APFM

Her har vi notert underveis i foredragene fra årets Arctic Pelvic Floor Meeting i Tromsø. Det var kjekt å se engasjementet for bekkenbunnsdysfunksjon på tvers av faggrupper, og ikke minst interessant å…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter