Minikurs i seksuell helse

I alt 13 deltakere fra ulike helseprofesjoner møtte opp på vårt gratis minikurs i seksuell helse på Thon Hotel Opera i Oslo. Sexolog og spesialist i kvinnehelse Kjersti Hatlebrekke fra Quintet innledet med å presentere seksualitet generelt og seksuell helse relatert til sykdom. Hva sier undersøkelser og forskning om seksuelle problemer/seksuell funksjon og hvordan kan helsepersonell samtale med pasienter om deres seksuelle funksjon på en best mulig måte? Hun avsluttet med NAV ordningen og de ulike hjelpemidlene for seksuallivet som denne ordningen innbefatter. Quintet er opptatt av at flest mulig skal kjenne til dette flotte tilbudet til pasienter som har seksuelle dysfunksjoner. Temaet seksuell helse blir ofte stemoderlig behandlet i møtet med pasienten fordi helsepersonell enten føler seg ukomfortable, har en stram prioritering eller mangler kunnskap. Derfor ønsker vi å bidra til at det kan bli lettere å gjennomføre «den vanskelige samtalen». Responsen på de anonyme evalueringsskjemaene var veldig god, så ta kontakt på post@quintet.no hvis du ønsker at vi skal komme til ditt arbeidssted!

Alle produktene nedenfor kan rekvireres av lege, kostnadsfritt for pasient, via NAV. Du finner skjema under fanen «Skjema» øverst på hjemmesiden.

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Perineumstudien – de første resultatene er publisert

De fleste som jobber med kvinnehelse har fulgt spent med på «Perineumstudien» som er et samarbeid mellom Akershus Universitetssykehus og Karolinska Universitetet i Stockholm. Nå er de første resultatene fra studien klare.…

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Overaktiv blære

Analinkontinens

Underlivssmerter

Menn og inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Tarmfunksjon og dens innvirkning på urinblæren

Tarmfunksjonen og dens innvirkning på urinblæren Tittelen er hentet fra stomi-og kontinenssykepleier Harriet Iren Olsens foredrag på uroteraputenes nordiske seminar og som er gjengitt i URO-INFOs høstutgave 2023, og som vi igjen…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter