Hvilken Første Fredag det ble!

15 kursdeltagere satt som trollbundet i 5 timer. Linda engasjerte oss med blant annet anatomi, ulike former for lekkasje, stressinkontinens, overaktiv blære og tibialisstimulering. Hun krydret det meg egne erfaringer og det var gode spørsmål og diskusjoner under veis. Elektrostimulering og biofeedback er hjelpemidler som Linda bruker aktivt i behandling med svært gode resultater.

Tiden frem til lunch gikk fort, pizza ble spist og vi gikk rett i gang med seksualitet og hvordan helsepersonell snakker om dette tema. Det er fortsatt et tabubelagt emne og mange er ukomfortabel med å ta dette opp med pasient. 

Mangel på kunnskap kan også være en faktor. Antidepressiva, blodtrykksenkende medisin, antiepileptika, serum-kolesterolmedisiner, blodfortynnende og operasjoner i underlivet kan alle hindre nærhet og seksualitet. Det fine er at det finnes løsninger, og Christer demonstrerte bruk av penispumpe, vibratorer og Viberect som er en medisinsk stimulator som fremmer blodtilstømming til penis.

Første Fredag ble en suksess og mange gode tilbakemeldinger er kommet. Vi i Quintet minner om at Første Fredag er et tilbud vi har til alle dere som søker informasjon om våre apparat og trenger veiledning i bruk. Vi har åpent hus på vårt kontor og det er bare å kontakte oss for

spørsmål. Vi planlegger også i fremtiden å holde første fredagskurs også andre steder i landet, så hvis du vil at vi skal besøke deg og din praksis er det bare å ringe oss!

Tusen takk til alle som deltok, og en spesiell takk til Linda for å ha inspirert oss. Tiden fløy av sted, og dagen var et eventyr!

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Efemia Academy

Den svenske produsenten av Efemia, Invent Medic, bidrar aktivt med webinarer for opplæring av helsepersonell. Nå har de satt opp en rekke webinarer våren 2024. Webinarene avholdes på svensk, og du kan…

Nyheter

Nytt rekvisisjonsskjema behandlingshjelpemidler

Fra 01.01.24 er rekvisisjonsskjemaet oppdatert. Det viktigste å merke seg er at pasienten ikke lengre trenger å signere skjemaet! Dette betyr i praksis at pasienten ikke trenger å møte opp fysisk, for…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter