Vår egen behandlingshistorie med MultiTENS

Hei,

Jeg heter Christer og arbeider som salg og markedssjef i Quintet. Jeg har i mange år nå hatt diagnosen diabetes 1. Er godt regulert og har ingen dokumenterte skader som følge av sykdommen. Men for et par år tilbake begynte jeg og legge merke til noen forandringer i hud og underhud lokalisert i og rundt stikksted. Etter et raskt søk på nettet kom jeg frem til at dette kunne være lipodystrofi som er en forandring i fettvevet som vanligvis er relatert til insulininjeksjoner. Det kan arte seg som groper (lipoatrofi) eller infiltrater/fettputer (lipohypertrofi) i områder hvor man har konsentrert insulininjeksjonene. Dette stemte godt med hva jeg opplevede. Problemet kan oppstå hvis man ikke varierer stikkested. Injeksjoner i disse fettputene gjør at insulinopptaket blir veldig uregelmessig og kan være en av årsakene til ustabilt blodsukker. I tillegg oppleves huden som øm og hard på samme tid. Grunnen til at du skal variere hvor insulininjeksjonene settes, er jo for å unngå infiltrater/fettputer. De er harde og ”gode” å stikke i fordi det ikke gjør så vondt der som i normal hud men oppsugingstiden fra infiltrater er nedsatt og svært varierende.

Alle vi som bruker insulinsprøyter vet at det er viktig å variere stikksted, men ikke alltid like lett å gjennomføre i en hektisk hverdag.

Men, jeg lurte jo på om det fantes noe metode å bli kvitt infiltratene/fettputene slik at jeg ikke var så sår, hoven og hard i huden?

Det jeg har oppdaget er at hvis jeg bruker TENS (transkutan elektrisk nervestimulering) på områder hvor jeg setter insulinsprøyter så opplever jeg at TENS løser opp infiltratene/fettputene hurtig og effektivt.

Jeg har i en periode på 10 uker nå behandlet min høyre fot (lår) med NeuroTrac MultiTENS, hvor jeg daglig setter 1 injeksjon med langtidsvirkende insulin, Levimir, om morgenen (Dose 56 enheter). I min venstre fot (lår) setter jeg også 56 enheter om kvelden, men jeg har ikke behandlet den foten (lår) med TENS.

Forskjellen er enorm. På den fot (lår) som jeg har benyttet TENS-behandling er det nesten ikke noe forekomst av infiltrater/fettputer igjen. Huden er betydelig mykere og oppleves ikke som øm og hard. På min venstre fot (lår) er det mange infiltrater/fettputer som både er ømme og gjør vondt ved berøring.

Jeg har brukt NeuroTrac MultiTens Program P13, (HAN, blandet frekvens) med en strømstyrke på 32 mA, 3×20 min pr. uke. Hudelektroder som er brukt er av størrelse 90×40 mm og festes over de ømme partiene på låret.

Jeg vil i tiden frem til jul teste ut litt andre program på mitt apparat og se om jeg kan ha like god eller bedre effekt på min høyre fot (lår). Det skal bli spennende å sette i gang med TENS på min vestre fot (lår) og se om jeg også der vil få god effekt. Skal skrive mer om dette i neste nyhetsbrev.

Hilsen Christer

Publisert

Nyheter

Underlivssmerter

Hjelpemidler for Seksuallivet

Orgastisk dysfunksjon

Erektil dysfunksjon

Smerter ved samleie

Hard Flaccid Syndrome: En pasienthistorie

Vi kom nylig i kontakt med en mann, vi kaller ham «Morten» i denne saken, som over flere år har slitt med smerter og ubehag i penis og bekkenområdet. Han oppsøkte i…

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Husk bekkenbunnstrening

HUSK bekkenbunnstrening!   I samarbeid med uroterapeut Linn Elin Rødal lanserer vi klistermerker som det helt enkelt står «husk» på. Linn Elin fikk ideen etter å ha snakket med en pasient som…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter