Kombinasjonsbehandling for OAB

Denne nye studien ser på effekten av transkutan posterior tibialis nerve stimulering (TPTNS) sammen med lavdosert medikamentell behandling (trospium chlorid) for behandling av overaktiv blære (OAB). Forskerne randomiserte 30 kvinner med OAB til Gruppe I med 30 min tibialisstimulering 3 ganger pr. uke og Gruppe II  med tibialisstimulering pluss 20 mg trospium chlorid daglig. Effektmål var OAB Symptom Score questionnaaire (OABSS), Incontinence Impact Questionnaire-short form 7 (IIQ-7), 3 dagers miksjonsliste og urodynamikk ved uke 0 og uke 8. Resultatene viste at Gruppe II som mottok kombinasjonsbehandlingen, hadde signifikant bedre score enn Gruppe I.

Transcutaneous posterior tibial nerve electrostimulation with low dose trospium chloride: Could it be used as a second line treatment of overactive bladder in females.

Abulseoud A, et al. Neurourol Urodyn. 2018.

Les abstraktet her.

Publisert

Nyheter

Nye TENS-veiledere!

Ny veileder for TENS ved hode- og ansiktssmerter + nevropatiske smerter I høst holdt spesial fysioterapeut Mathilde Myklebust et webinar som omhandlet TENS ved hode- og ansiktssmerter samt migrene. Dette var et…

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Efemia Academy

Den svenske produsenten av Efemia, Invent Medic, bidrar aktivt med webinarer for opplæring av helsepersonell. Nå har de satt opp en rekke webinarer våren 2024. Webinarene avholdes på svensk, og du kan…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter