Høstkurset 2018 – takk for denne gang

Å arrangere Høstkurs gjør Quintet årlig. Innholdet er ment å skulle passe til både ufaglærte, nyutdannet helsepersonell og allerede godt erfarne. Vi ønsker å velge forelesere som inspirerer, er nytenkende og som kan styrke kunnskapen vår i møte med pasientgrupper som har problematikk i bekkenbunnen. I tillegg stiller vi med egen fagkompetanse og bidrar med både foredrag og workshops i løpet av kurset. Det er et ønske fra vår side å engasjere deltakere til å stille spørsmål, bidra med kunnskap og erfaring, samt skape en arena for å knytte relasjoner både innad sitt fagfelt og på tvers. I etterkant sender vi ut evalueringsskjema, for å forbedre oss og, ikke minst, fortsette med det vi gjør bra.

Høstkurset går over to dager og har til nå vært avholdt i Oslo. Til neste år har Quintet 20-års jubileum og i den anledning legges kurset til Bergen, hvor vi til vanlig holder til. Så fort dato og lokasjon er klar, vil dere ha mulighet til å melde dere på. Følg med på hjemmesiden vår, på sosiale medier og meld dere på nyhetsbrev, for å få mulighet til rabatterte Earlybird-priser.

Torsdag 1. november stilte Kjersti Fimreite, Torill Olsen og Anne Torine Litherland opp som eksterne forelesere. Kjersti (fysioterapeut, MSc, Bekken & Barn) snakket om ulike diagnoser, behandling av smerter ved samleie, og presenterte spesifikke årsaker og faktorer som kan spille inn. Torill (stomisykepleier, Cand.san, Stomiklinikken Haukeland Universitetssykehus) ga oss en usminket presentasjon av hvordan behandling av Low Anterior Resection Syndrome (LARS) kan påvirke pasienter, både underveis og i etterkant av inngrepet. Videre i sin presentasjon, snakket Anne Torine (uroterapeut, Sykehuset Vestfold HF Tønsberg) om bruk av tibialisstimulering ved urologiske problemstillinger hos voksne.

I etterkant av Anne Torine sitt foredrag, fulgte introduksjonsfilm og workshop tibialisstimulering av Quintet sin fysioterapeut Bente Lunde. Salgs-og markedssjef Christer Bergene fra Quintet holdt innlegg om seksuell helse og NAV-ordningen.Fredag 2. november inneholdt også en variasjon av eksterne og interne foredragsholdere, samt workshop. Vi startet dagen med Kjersti Pettersen (jordmor, Quintet) som anbefalte bruk av TENS ved rygg-og bekkensmerter i svangerskapet, for fødselssmerter og i barseltid. Mona Valstad Elsness (osteopat, fysioterapeut, Klinikk for alle Majorstua) holdt foredrag om hvordan vi kan tilnærme oss den gravide kvinnen og kvinnen etter fødsel, med fokus på tverrfaglighet. I etterkant gjennomførte vi workshop med elektrostimulering og biofeedback, hvor gruppen ble delt inn etter nivå. Urolog Dr. Mats-Ola Kalgraff ga oss på slutten av dagen informasjon om underlivssmerter hos menn, ereksjonsproblemer og hva de kan komme av, hvordan de behandles.

Foredragene som ble holdt ligger tilgjengelig i PDF på våre hjemmesider.

Vi setter stor pris på at mange terapeuter velger å delta på våre kurs og håper vi også sees til neste år. Spørreundersøkelsen vi har sendt ut i etterkant, gir oss informasjon vi tar med oss inn i planleggingen for fremtidige kurs.

Tusen takk for denne gang.

Publisert

Nyheter

Underlivssmerter

Hjelpemidler for Seksuallivet

Orgastisk dysfunksjon

Erektil dysfunksjon

Smerter ved samleie

Hard Flaccid Syndrome: En pasienthistorie

Vi kom nylig i kontakt med en mann, vi kaller ham «Morten» i denne saken, som over flere år har slitt med smerter og ubehag i penis og bekkenområdet. Han oppsøkte i…

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Husk bekkenbunnstrening

HUSK bekkenbunnstrening!   I samarbeid med uroterapeut Linn Elin Rødal lanserer vi klistermerker som det helt enkelt står «husk» på. Linn Elin fikk ideen etter å ha snakket med en pasient som…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter