Hvilken behandling foretrekker kvinner med urinlekkasje?

Når man velger behandlingsstrategi for kvinner med urininkontinens må man ta hensyn til flere faktorer, og det gjøres mye forskning på effekten av ulike behandlingsalternativer. Kvinnens autonomi (selvbestemmelsesrett) står alltid i fokus. Likevel forskes det lite på hva kvinnene selv ønsker.

En studie av Robinsonet al viser at når man spør kvinnene selv så er konservativ behandling den foretrukne løsningen. Kirurgi er forbundet med økt fare for komplikasjoner og bivirkninger, og kvinnene i denne studien foretrekker konservativ behandling selv om sannsynligheten for å kurere lekkasjen er lavere enn ved kirurgi. Mange kvinner kan oppnå tilfredsstillende resultater med konservativ behandling, og bekkenbunnstrening gir signifikant bedring i livskvaliteten til kvinner med urinkontinens. (Radzminska et al, 2018) Studiene understreker viktigheten av å sette pasientens ønsker først ved valg av behandlingsstrategi.

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Efemia Academy

Den svenske produsenten av Efemia, Invent Medic, bidrar aktivt med webinarer for opplæring av helsepersonell. Nå har de satt opp en rekke webinarer våren 2024. Webinarene avholdes på svensk, og du kan…

Nyheter

Nytt rekvisisjonsskjema behandlingshjelpemidler

Fra 01.01.24 er rekvisisjonsskjemaet oppdatert. Det viktigste å merke seg er at pasienten ikke lengre trenger å signere skjemaet! Dette betyr i praksis at pasienten ikke trenger å møte opp fysisk, for…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter