Hvilken behandling foretrekker kvinner med urinlekkasje?

Når man velger behandlingsstrategi for kvinner med urininkontinens må man ta hensyn til flere faktorer, og det gjøres mye forskning på effekten av ulike behandlingsalternativer. Kvinnens autonomi (selvbestemmelsesrett) står alltid i fokus. Likevel forskes det lite på hva kvinnene selv ønsker.

En studie av Robinsonet al viser at når man spør kvinnene selv så er konservativ behandling den foretrukne løsningen. Kirurgi er forbundet med økt fare for komplikasjoner og bivirkninger, og kvinnene i denne studien foretrekker konservativ behandling selv om sannsynligheten for å kurere lekkasjen er lavere enn ved kirurgi. Mange kvinner kan oppnå tilfredsstillende resultater med konservativ behandling, og bekkenbunnstrening gir signifikant bedring i livskvaliteten til kvinner med urinkontinens. (Radzminska et al, 2018) Studiene understreker viktigheten av å sette pasientens ønsker først ved valg av behandlingsstrategi.

Publisert

Nyheter

Underlivssmerter

Hjelpemidler for Seksuallivet

Orgastisk dysfunksjon

Erektil dysfunksjon

Smerter ved samleie

Hard Flaccid Syndrome: En pasienthistorie

Vi kom nylig i kontakt med en mann, vi kaller ham «Morten» i denne saken, som over flere år har slitt med smerter og ubehag i penis og bekkenområdet. Han oppsøkte i…

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Husk bekkenbunnstrening

HUSK bekkenbunnstrening!   I samarbeid med uroterapeut Linn Elin Rødal lanserer vi klistermerker som det helt enkelt står «husk» på. Linn Elin fikk ideen etter å ha snakket med en pasient som…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter