Lansering av vulva.no!

Snakk om det! Kvinner som sliter med vulvaplager er dårligere prioriterte i Norge sammenliknet med Sverige og Danmark. Nettsidene vulva.no lanseres offisielt i disse dager i håp om å bedre behandlingstilbudet til en stadig større pasientgruppe. Bak nettsidene finner vi Nasjonalt kompetansesenter for kvinnehelse ved OUS. 

Nettsidene er todelt: én del for pasienter, og én del for behandlere. Her finner du lettfattelig og konsis informasjon på ulike underlivsplager som rammer kvinner. Vulvaforum er ansvarlige for lansering, drift og innhold av nettstedet, og styret deres består av dermatolog, gynekolog, fysioterapeut og sexolog. Vulvaforum har flere gode samarbeispartnere, og vil bli en viktig kilde for pasientinformasjon og behandlingsveiledning fremover.

Vi råder alle som arbeider med kvinnehelse å registrere seg som behandler på nettsidene deres! Vi ønsker nettsidene velkommen, og håper de vil bidra til bedret pasientbehandling for en neglisjert gruppe!

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Perineumstudien – de første resultatene er publisert

De fleste som jobber med kvinnehelse har fulgt spent med på «Perineumstudien» som er et samarbeid mellom Akershus Universitetssykehus og Karolinska Universitetet i Stockholm. Nå er de første resultatene fra studien klare.…

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Overaktiv blære

Analinkontinens

Underlivssmerter

Menn og inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Tarmfunksjon og dens innvirkning på urinblæren

Tarmfunksjonen og dens innvirkning på urinblæren Tittelen er hentet fra stomi-og kontinenssykepleier Harriet Iren Olsens foredrag på uroteraputenes nordiske seminar og som er gjengitt i URO-INFOs høstutgave 2023, og som vi igjen…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter