Kroniske smerter anerkjennes som sykdom

I mai i år kom det en oppdatert versjon av det internasjonale sykdomsklassifiseringssystemet ICD. I det oppdaterte kodesystemet ICD-11 anerkjennes for første gang kroniske smerter som en egen diagnose, og ikke bare som et symptom. Målet med endringen er å bidra til en mer presis diagnostisering og behandling. Les mer om nyheten i Dagens Medisin.

Endringen i kodeverket kan være med på å endre måten vi håndterer mennesker med kroniske smerter. Det er tidligere vist at bruk av transkutan elektrisk nervestimulering (TENS) gir bedre effekt av smertestillende ved både akutte og kroniske smerter. Her finner du et sammendrag av en studie fra 2018 på opioidebruk og TENS.

Du kan lese mer om hva TENS er, og hvordan det kan hjelpe deg her

Publisert

Nyheter

Kurs/work shop i Bergen 20. september

Denne høsten har vi holdt vårt første fysiske kurs innen elektrostimulering og EMG biofeedback. Vi fikk besøk av 20 ivrige og engasjerte terapeuter fra hele landet. Vi synes det er fantastisk med…

Nyheter

Seksualitet ved revmatiske sykdommer

Forskning viser at seksualitet er vanskelig å snakke om for både helsepersonell og for pasienter, og mange kan oppleve det som både tabu og for privat (Dammen et al., 2020; Fennell &…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter