Høstkurs webinaroversikt

Årets høstkurs avholdes som en foredragsserie over 11 uker med 11 webinar. Det er gratis å delta på webinarene, og disse vil sendes tirsdag kl. 18-19, og torsdag kl. 11-12 fra uke 40 til uke 50. Klikk på lenkene under for å melde deg på de webinarene du er interessert i! Husk å velge riktig tidspunkt for webinaret, du finner en nedtrekksmeny med de to tidspunktene det holdes på.
Foredragene gir tellende timer til spesialisering hos norsk fysioterapiforbund såfremt du deltar på alle webinarene. Vi utsteder også kursbevis, men kun til de som deltar på samtlige webinarer.

Uke 40: Tibialisstimulering – lege Aron Willems (Quintet AS)

Hva er tibialisstimulering og hvordan fungerer det i praksis? Vi går gjennom de grunnleggende prinsippene og litt av forskningen rundt tibialisstimulering. Foredraget passer for deg som er helsepersonell og ønsker å lære mer om tibialisstimulering.

Tirsdag 29.09 kl. 18.00-18.45
Torsdag 01.10 kl. 11.00-11.45

Du registrerer deg for dette webinaret ved å følge denne lenken: https://app.livestorm.co/quintet-as/tibialisstimulering 

Uke 41: Rekvisisjonsordningen for seksualtekniske hjelpemidler – fysioterapeut Kristine Holmefjord (Quintet AS)

Kristine gir deg en oversikt over hvilke hjelpemidler du kan rekvirere direkte via NAVs ordning, dvs hvilke hjelpemidler som er på rammeavtale, og hvilke hjelpemidler du må søke om dispensasjon om. Søknadsprosessen steg for steg.

Tirsdag 06.10 kl. 18.00-19.00
Torsdag 08.10 kl. 11.00-12.00

Du registrerer deg for dette webinaret ved å følge denne lenken: https://app.livestorm.co/quintet-as/rekvisisjonsordningen-for-seksualtekniske-hjelpemidler 


Uke 42: Bli kjent med MyoPlus Pro (MPP del 1) – fysioterapeut Bente Lunde (Quintet AS)

Vi presenterer NeuroTrac MyoPlus Pro (MPP) i hele tre del-webinarer. Vi har lagt det opp som tre «bli kjent med-sesjoner» for at du skal kunne bli skikkelig kjent med alle funksjonene i vårt mest komplette kombinerte elektrostimulator / EMG Biofeedback-apparat. I del 1 vil vi fokusere på EMG biofeedback. Webinaret passer for terapeuter som vil bli bedre kjent med MPP.

Tirsdag 13.10 kl. 18.00-19.00
Torsdag 15.10 kl. 11.00-12.00

Du registrerer deg for dette webinaret ved å følge denne lenken: https://app.livestorm.co/quintet-as/bli-kjent-med-myoplus-pro-mpp-del-1 

Uke 43: Litt mer om MyoPlus Pro (MPP del 2) – fysioterapeut Bente Lunde (Quintet AS)

Del 2 i webinar-serien om MyoPlus Pro (MPP). I denne delen har vi fokus på elektrostimulering og de ulike faste og tilpassede programmene i apparatet. Det blir også litt mer om EMG, vi viser «knip / hvil» og «EMG – maler». Webinaret passer for terapeuter som er i gang med å bruke MPP, eller som har gjennomført del 1 av webinar-serien.

Tirsdag 20.10 kl. 18.00-19.00
Torsdag 22.10 kl. 11.00-12.00

Du registrerer deg for dette webinaret ved å følge denne lenken: https://app.livestorm.co/quintet-as/litt-mer-om-myoplus-pro-mpp-del-2

Uke 44: MyoPlus Pro for den avanserte (MPP del 3) – fysioterapeut Bente Lunde (Quintet AS)

Del 3, og siste del, i webinar-serien om MyoPlus Pro (MPP). I denne delen fokuserer vi på EMG-spillene, som gir flotte visuelle tilbakemeldinger på trening med apparatet. Videre vil ETS ( EMG-trigget stimulering) bli vist, vi tar for oss låsefunksjon og til slutt litt om hvilken statistikk vi kan lese av. Dette webinaret passer for terapeuter som har god erfaring i bruk av MPP, eller som har gjennomført del 1 og 2 av webinar-serien.

Tirsdag 27.10 kl. 18.00-19.00
Torsdag 29.10 kl. 11.00-12.00

Du registrerer deg for dette webinaret ved å følge denne lenken: https://app.livestorm.co/quintet-as/myoplus-pro-for-den-avanserte-mpp-del-3 

Uke 45: Tibialisstimulering til barn: erfaring ved ulike problemstillinger – uroterapeut Elin Mårvik Laugen (Levanger sykehus, barne- og ungdomspoliklinikken)

Barne – og ungdomspoliklinikken ved Levanger sykehus startet å tilby transkutan tibialisstimulering høsten 2018. Elin vil snakke om sin erfaring med behandlingen i forbindelse med dagvæting, hyppig vannlatingstrang, residualurin og nattevæting.

Tirsdag 03.11 kl. 18.00-19.00
Torsdag 05.11 kl. 11.00-12.00

Du registrerer deg for dette webinaret ved å følge denne lenken: https://app.livestorm.co/quintet-as/tibialisstimulering-til-barn-erfaring-ved-ulike-problemstillinger 

Uke 46: Stressinkontinens og bruk av elektrostimulatoren NeuroTrac PelviTone – fysioterapeut Bente Lunde (Quintet AS)

Hvordan kan elektrostimulering hjelpe pasienter som plages med stressinkontinens?. Hvordan tilpasse et elektrostimuleringsprogram? Dette webinaret passer for alle terapeuter som arbeider med inkontinens / dysfunksjon i bekkenbunnen.

Tirsdag 10.11 kl. 18.00-19.00
Torsdag 12.11 kl. 11.00-12.00

Du registrerer deg for dette webinaret ved å følge denne lenken: https://app.livestorm.co/quintet-as/stressinkontinens-og-bruk-av-elektrostimulatoren-neurotrac-pelvitone 

Uke 47: Når underlivet gjør vondt – Kroniske smertetilstander i underlivet – Utredning og behandling» – Spesialist i kvinnesykdommer og fødselshjelp Ole Aleksander Dyrkorn (Vulvaklinikken, OUS)

Smertetilstander i underlivet rammer 10 – 15 % av kvinner i løpet av livet, og kan gi betydelig nedsatt livskvalitet. Med riktig diagnose og behandling, er det mange som kan bli bedre eller helt kvitt sine plager. I sitt foredrag, vil Ole Aleksander Dyrkorn gjennomgå utredning og behandling av underlivssmerter med  fokus på vulvodyni/vaginisme, men relevante differensialdiagnoser vil også bli gjennomgått.  Ole Aleksander Dyrkorn er spesialist i Kvinnesykdommer og fødselshjelp, klinisk stipendiat og jobber som overlege på Vulvaklinikken ved Oslo Universitetssykehus. 

Tirsdag 17.11 kl. 18.00-18.45
Torsdag 19.11 kl. 11.00-11.45

Du registrerer deg for dette webinaret ved å følge denne lenken: https://app.livestorm.co/quintet-as/nar-underlivet-gjor-vondt-kroniske-smertetilstander-i-underlivet-utredning-og-behandling 

Uke 48: Gynekologisk kreft og LETSGO-studien – Intervju med sexologisk rådgiver Trude Hammer Langhelle (Stavanger universitetssykehus)

Vi intervjuer sexologisk rådgiver Trude Hammer Langhelle og snakker med henne om LETSGO-studien: ønske om økt fokus på seksuell helse etter gynkreft. Hvordan og hvorfor? Dette webinaret passer for helsepersonell som ønsker bedre rutiner for å snakke med pasienter om seksuelle utfordringer.

Tirsdag 24.11 kl. 18.00-18.45
Torsdag 26.11 kl. 11.00-11.45

Du registrerer deg for dette webinaret ved å følge denne lenken: https://app.livestorm.co/quintet-as/gynekologisk-kreft-og-letsgo-studien-intervju-med-sexologisk-radgiver-trude-hammer-langhelle 

VI BEKLAGER, MEN WEBINARET I UKE 49 MÅ DESSVERRE AVLYSES

Uke 49:  Langvarige bekkenbunnssmerter – kognitive teknikker (case) –  Fysioterapeut Lene Melgård Sæther (Aktivklinikken AS, Lillehammer)

Lene viser i dette webinaret hvordan man i noen caser kan dra stor nytte av å bevisst bruke kognitive teknikker, i dette tilfelle kognitiv terapi. Hun fremlegger en case hvor hun i all hovedsak har jobbet med en kognitiv tilnærming for å få pasienten til å komme seg videre i behandlingsforløpet. Hun ønsker å i enkle trekk å  forklare hvordan kognitiv terapi kan benyttes som metode.

Tirsdag 01.12 kl. 18.00-18.30
Torsdag 03.12 kl. 11.00-11.30

Uke 50: Urinstopperen Efemia – nytt hjelpemiddel på blåresept – fysioterapeut Kristine Holmefjord (Quintet AS)

Urinstopperen Efemia kom på blåresept 1.april 2020. Kristine forklarer prinsippene bak dette hjelpemiddelet, hvordan det virker, hvordan det brukes og hvor en får tak i det. Dette webinaret passer for helspersonell som jobber med kvinnelig stressinkontinens.

Tirsdag 08.12 kl. 18.00-18.45
Torsdag 10.12 kl. 11.00-11.45

Du registrerer deg for dette webinaret ved å følge denne lenken: https://app.livestorm.co/quintet-as/urinstopperen-efemia-nytt-hjelpemiddel-pa-blaresept 

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Husk bekkenbunnstrening

HUSK bekkenbunnstrening!   I samarbeid med uroterapeut Linn Elin Rødal lanserer vi klistermerker som det helt enkelt står «husk» på. Linn Elin fikk ideen etter å ha snakket med en pasient som…

Nyheter

Referat fra APFM

Her har vi notert underveis i foredragene fra årets Arctic Pelvic Floor Meeting i Tromsø. Det var kjekt å se engasjementet for bekkenbunnsdysfunksjon på tvers av faggrupper, og ikke minst interessant å…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter