tens/tems

Quintet-webinarer inn i 2021

Vi har nettopp avsluttet høstkurset vårt for i år. Pandemien satte en stopper for at vi kunne få møte dere fysisk i år, og det har vi virkelig savnet. Høstkurset har i år bestått av 10 ulike webinarer som har gått over 11 uker. 7 av webinarene er holdt av Quintets egne fagspesialister, mens 3 av webinarene ble holdt av inviterte, eksterne foredragsholdere. Det ble en bra mix! De 7 interne webinarene vil nå finnes under «instruksjonsfilmer» under hvert fagområde på hjemmesiden vår.

Vi setter et lite punktum nå før jul, men like over nyttår er vi i gang igjen: Vi starter året med webinaret Bruk av vakuumterapi etter prostatektomi (dato kommer), et webinar som passer spesielt for urologer, uroteraputer, urologiske sykepleiere, sexologiske rådgivere mv. Webinaret holdes av vår egen lege Aron Willems.

I siste halvdel av januar 2021 starter vi webinarserien/kursserien TENS/TEMS for smertelindring og muskelrehabilitering (datoer kommer). Dette har vært lenge etterspurt! Kursserien vil gå over 7 webinarer, der vi først går igjennom hva TENS og TEMS er, litt smertefysiologi, ulike former for TENS og TEMS og til slutt går vi igjennom ulike prinsipper for bruk av TENS/TEMS ved ulike indikasjoner. Webinaransvarlig er vår egen fysioterapeut og TENS-ekspert Evelyn Morvik. Kursserien vil gå helt fram til mars 2021. Webinarene passer for fysioterapeuter, smertesykepleiere og ellers alle som jobber med smertelindring i sin behandlingshverdag.

For de av dere som ikke fikk med deg de flotte eksterne foredragsholderne på høstkurset vårt, så vil vi kjøre en egen mini-webinarserie med disse igjen i februar 2021. Vi starter denne mini-serien med et åpningswebinar av vår egen fysioterapeut og kvinnehelseentusiasist Bente Lunde som går igjennom de ulike formene for elstim/bio benyttet i behandlingen av ulike bekkenbunnsdysfunksjoner. Deretter avholdes webinarene Tibialisstimulering (TS) ved ulike vannlatingsforstyrrelser til barn v/ uroterapeut Elin Mårvik Laugen, Når underlivet gjør vondt – Kroniske smertetilstander i underlivet – Utredning og behandling v/ gynekolog Ole Aleksander Dyrkorn og Gynekologisk kreft og LETSGO-studien v/ sexologisk rådgiver Trude Hammer Langhelle (datoer kommer). Webinarene passer for fysioterapeuter, uroterapeuter, urologiske sykepleiere, sexologiske rådgivere, gynekologer mv.

Våren 2021 vil også inneholde en rekke webinarer om seksuell helse og hjelpemidler. Følg med på vår hjemmeside, vi skal passe på at du blir invitert!

Publisert

Nyheter

Underlivssmerter

Hjelpemidler for Seksuallivet

Orgastisk dysfunksjon

Erektil dysfunksjon

Smerter ved samleie

Hard Flaccid Syndrome: En pasienthistorie

Vi kom nylig i kontakt med en mann, vi kaller ham «Morten» i denne saken, som over flere år har slitt med smerter og ubehag i penis og bekkenområdet. Han oppsøkte i…

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Husk bekkenbunnstrening

HUSK bekkenbunnstrening!   I samarbeid med uroterapeut Linn Elin Rødal lanserer vi klistermerker som det helt enkelt står «husk» på. Linn Elin fikk ideen etter å ha snakket med en pasient som…
tens/tems
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter