TENS og kronisk pancreatitt

TENS benyttes mye på de ulike smerteklinikkene vi har i Norge, og det er spennende å få et innblikk i hvordan TENS benyttes. Vi har fått lov til å dele en pasienthistorie fra en av landets smerteklinikker som bruker TENS mye, og her omtales en kronisk smertepasient med kronisk pancreatitt:

Kvinne, 75 år med kronisk pankreatitt og magesmerter i 20 år. Mange sykehusinnleggelser.

Brukte OxyContin 1200 mg/døgn og i tillegg  i.v. Morfin 3-4 g/døgn.

Det ble brukt to høyfrekvente programmer, PO4 og PO7, med en kanal (to elektroder) mage og en kanal (to elektroder) rygg i ett døgn.

Pasienten opplevde umiddelbar lindring og at det var godt å bruke TENS over flere timer daglig.  

Pasienten ble så utskrevet og fikk med TENS-apparatet hjem.

Hun brukte TENS mange timer daglig, kunne snart gå tur igjen og være sosial aktiv.

Hun ble fulgt opp ift nedtrapping av Morfin, kom ned til OxyContin 60 mg x 2 og veiledning med TENS-behandling på telefon fra smertepoliklinikken i noen måneder.

Publisert

Nyheter

Kurs/work shop i Bergen 20. september

Denne høsten har vi holdt vårt første fysiske kurs innen elektrostimulering og EMG biofeedback. Vi fikk besøk av 20 ivrige og engasjerte terapeuter fra hele landet. Vi synes det er fantastisk med…

Nyheter

Seksualitet ved revmatiske sykdommer

Forskning viser at seksualitet er vanskelig å snakke om for både helsepersonell og for pasienter, og mange kan oppleve det som både tabu og for privat (Dammen et al., 2020; Fennell &…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter