TENS og kronisk pancreatitt

TENS benyttes mye på de ulike smerteklinikkene vi har i Norge, og det er spennende å få et innblikk i hvordan TENS benyttes. Vi har fått lov til å dele en pasienthistorie fra en av landets smerteklinikker som bruker TENS mye, og her omtales en kronisk smertepasient med kronisk pancreatitt:

Kvinne, 75 år med kronisk pankreatitt og magesmerter i 20 år. Mange sykehusinnleggelser.

Brukte OxyContin 1200 mg/døgn og i tillegg  i.v. Morfin 3-4 g/døgn.

Det ble brukt to høyfrekvente programmer, PO4 og PO7, med en kanal (to elektroder) mage og en kanal (to elektroder) rygg i ett døgn.

Pasienten opplevde umiddelbar lindring og at det var godt å bruke TENS over flere timer daglig.  

Pasienten ble så utskrevet og fikk med TENS-apparatet hjem.

Hun brukte TENS mange timer daglig, kunne snart gå tur igjen og være sosial aktiv.

Hun ble fulgt opp ift nedtrapping av Morfin, kom ned til OxyContin 60 mg x 2 og veiledning med TENS-behandling på telefon fra smertepoliklinikken i noen måneder.

Publisert

Nyheter

Underlivssmerter

Hjelpemidler for Seksuallivet

Orgastisk dysfunksjon

Erektil dysfunksjon

Smerter ved samleie

Hard Flaccid Syndrome: En pasienthistorie

Vi kom nylig i kontakt med en mann, vi kaller ham «Morten» i denne saken, som over flere år har slitt med smerter og ubehag i penis og bekkenområdet. Han oppsøkte i…

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Husk bekkenbunnstrening

HUSK bekkenbunnstrening!   I samarbeid med uroterapeut Linn Elin Rødal lanserer vi klistermerker som det helt enkelt står «husk» på. Linn Elin fikk ideen etter å ha snakket med en pasient som…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter