sokk

Et helt nytt og unikt sortiment av tilbehør til TENS-apparatene våre

Quintet har gjennom flere år hatt et godt utvalg av ulike størrelser av TENS-elektroder, med svært høy kvalitet. Vi har i vår tatt skrittet videre, og inkludert annet spennende tilbehør som virkelig «løfter» TENS (og TEMS) som et enda mer aktuelt alternativ i smertelindringen.

Vi har tidligere presentert vårt nye utvalg av stimuleringssokker og stimuleringshansker. Disse har vi nå også fått i flere størrelser. Vi har også inkludert en stimuleringshylse i sortimentet. Denne er først og fremst beregnet til bruk på albue, men kan brukes andre steder også. Sist men ikke minst, nå har vi to alternative øreelektroder til vagusnervestimulering – våre vanlige klips og den nye klemmen som mange vil oppleve sitter litt bedre. Den nye klemmen har to kontakter, slik at det ikke er behov for en ekstra hudelektrode i tillegg.


Vi har vært så heldige å få inn en liten historie fra Vibeke som ble vår første «utprøver» av elektrodesokken – kanskje denne historien kan være en inspirasjon for deg:

I september 2016 fikk Vibeke et piano over høyre fot. Hun pådro seg en knusningsskade med brudd i fire tær. Den fremre fotens ytterkant ble spesielt hardt skadet. Det ble tatt røntgen på legevakten, hun ble videre fulgt opp av fastlege og deretter på ortopedisk avdeling på sykehuset. Vibeke benyttet kun støttebandasje i denne tiden.

Bruddene i tærne, bortsett fra bruddet i stortå, var grodd først i februar 2017. Da begynte Vibeke hos fysioterapeut. Tilvenning til bruk av sko ble satt i gang, og hun lånte sin sønns joggesko som var fire numre for store. Vibeke slet med hypersensitivitetssmerter. Hun byttet fastlege desember 2019 da hun følte det var liten forståelse for utfordringene. Samtidig følte hun seg heldig og kom innom ortoped og fysioterapeut på Martina Hansen. De foreslo videre Smertepoliklinikken i Drammen. Grunnet Covid-19 pendemien, var hun ikke i gang med TENS-behandling før i juni 2020.

Vibeke benyttet TENS med vanlige hudelektroder tre ganger pr dag a 30-60 minutter, og fikk noe hjelp i smertelindringen. I august 2020 fikk hun kjennskap til elektrodesokken (Quintet orienterer ofte Smerteklinikken i Drammen om nyheter først (red anm.)).  Da Vibeke tok i bruk elektrodesokken opplevde hun en mye bedre smertelindring da sokken klarte å dekke hele det smertefulle og skadede området. I oktober 2020 var Vibeke tilbake i jobb, etter lengre tids sykmelding.

I dag bruker Vibeke TENS kun jevnlig og etter behov. Hun opplever best smertelindring ved bruk av PO9 i NeuroTrac MultiTENS. Dette er et høyfrekvent program med lav pulsbredde (80 Hz, 60 uS). Hun fukter foten før hun tar på sokken *), slik det står i brukerveiledningen, for å få god kontakt. Vibeke bruker en strømstyrke på rundt 15 mA, det er riktig for henne.

*) Det å kun fukte foten er erfaringsmessig ikke helt tilstrekkelig. Fukt gjerne hele sokken etter at du har satt den på foten. Dette gir en jevnere stimulering. Bytt gjerne om på rød og sort, finn den beste stimuleringen.

Publisert

Endometriose

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Underlivssmerter

Smertelindring & muskeltrening

Svangerskap og fødsel

Underlivssmerter

Hjelpemidler for Seksuallivet

Smerter ved samleie

Pelvic Pain Awareness Month

Pelvic Pain Awareness Month (Bekkensmerteoppmerksomhetsmåned): økt kunnskap og støtte for de som lever med bekkenbunnssmerter Pelvic Pain Awareness Month markeres i mai hvert år for å øke bevisstheten om bekkenbunnssmerter, en tilstand…

Nyheter

Smertelindring & muskeltrening

Ønsker du å stå på behandlerlisten vår?

Vi får ofte henvendelser fra helsepersonell og deres pasienter som ønsker å prøve TENS/TEMS som behandling. Vi har derfor opprettet en oversikt på vår nettside over terapeuter som innehar denne kompetansen. Dette…
sokk
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter