Glidemiddelguide!

Generelt om glidemidler

Glidemidler kan brukes alene eller sammen med hjelpemidler for å skåne hud og slimhinner mot friksjon. Kroppen produserer glidemiddel til en viss grad selv, men både normal aldring og sykdom/behandling kan gjøre at man produserer mindre glidemiddel enn man trenger. Effekten av glidemidler er ofte undervurdert og mange vil få seg en aha-opplevelse første gang de bruker glidemiddel. Glidemiddelguiden kan du også laste ned som PDF med bilder.


Ulike typer glidemiddel Når du velger glidemiddel er det lurt å tenke på hvilke egenskaper du ønsker og hvordan du har tenkt å bruke glidemiddelet. Det er prinsipielt 3 ulike typer glidemiddel:

 1. Vannbaserte

Vannbaserte glidemidler gir bra glid og en følelse av fuktighet. De kan kombineres med alle hjelpemidler og sexleketøy uten at disse skades. Utfordringen med vannbaserte glidemidler er at de tørker ut slik at man må fylle på mer etter hvert for å forhindre friksjon.

2. Silikonbaserte

Silikonbaserte glidemidler gir en myk og langvarig smøring uten at de oppleves like fuktige som de vannbaserte glidemidlene. Glidemiddelet legger seg som et tynt lag, og kan kombineres med produkter i latex og plast. De fleste hjelpemidler og sexleketøy er imidlertid laget med silikon og kan derfor ikke brukes sammen med silikonbaserte glidemidler. Silikon reagerer med annen silikon og kan bli deformert, misfarget og ødelagt.

3. Hybrid eller blanding

Det finnes også glidemidler som inneholder både vann og silikon. Disse kombinerer fukten fra vannbaserte glidemidler med varigheten til silikonbaserte glidemidler. De samme forsiktighetsreglene med hjelpemidler og sexleketøy gjelder som for silikonbaserte glidemidler gjelder hybridglidemidler.


I tillegg til disse prinsipielle forskjellene er det forskjeller med tanke på lukt- og smakstilsetting, viskositet (hvor tykt- eller tyntflytende glidemiddelet er) og andre tilsettingsstoffer. Glidemidler brukes også til å øke kontakten (konduksjon) mellom hud og elektroder når man bruker elektrostimuleringsapparat.

I Quintet har vi en rekke ulike glidemidler slik at alle kan finne noe som passer egne preferanser og behov. Alle våre glidemidler er hudvennlige og beregnet for innvendig og utvendig bruk.


JoyDivision Aquagel

 • Vannbasert
 • Nøytral lukt
 • pH-balansert
 • Medisinsk godkjent
 • Produsert i Tyskland
 • 125 mL og 200 mL

Ingredienser: Vann, glyserin, hydroksyetylcellulose, natriummetylparaben, natriumbenzoat, melkesyre.

JoyDivisions Aquagel er et tyktflytende, vannbasert glidemiddel som er klinisk testet og pH-optimalisert for intim bruk. Kan kombineres med alle kondomer og hjelpemidler.


Parker Aquagel

 • Vannbasert
 • Nøytral lukt
 • pH-balansert
 • Medisinsk godkjent
 • Produsert i USA
 • 150 mL

Parkers Aquagel er et tyktflytende og vannbasert glidemiddel. Det er pH nøytralt og har flere bruksområder. Enkelt å vaske bort. Gode konduktive egenskaper.


Timm Medical gel

 • Vannbasert
 • Parfymert
 • Produsert i USA
 • 150 mL

Ingredienser: Vann, polyakrylsyre, natriumhydroksid, konserveringsmidler og parfyme.

Timm Medical gel leveres med alle vakuumpumper: BOS 2000-3, BOS 2000-2, MVP700, Osbon Esteem og Noogleberry. Enkelt å vaske bort. Gode konduktive egenskaper.


Intimate Earth-serien

 • Rent veganske produkter som ikke er testet på dyr
 • Parabenfrie
 • Glutenfrie
 • Naturlige ingredienser med organiske ekstrakter
 • Uten diethanolamin, mentol, benzokain og alum

Hydra  – Vannbasert glidemiddel med plantecellulose

Hydra produseres på en førsteklasses, vannbasert oppskrift med naturlig plantecellulose som gir en behagelig, silkemyk følelse. Den er uten parabener og glyserinfri. Trygg å innta.

Ingredienser:

Renset vann (aqua), Propanediol, Hydroksyetylcellulose, Natriumbenzoat, Kaliumsorbat, sitronsyre, sertifiserte organiske ekstrakter (Lycium Barbarum (Goji) frukt, Cymbopogon Schoenanthus, Aloe Barbadensis blad).


Defense  – Vannbasert glidemiddel med havtang

Defense inneholder antibakterielt ekstrakt fra havtang og guavabark. Guava bark hjelper til med å opprettholde riktig vaginal mikroflora og motvirker soppinfeksjoner. Den er uten parabener og glyserinfri. Trygg å innta.

Ingredienser:

Aqua (vann), Chondrus Crispus (Carrageenan), Psidium Guajava frukt ekstrakt, sertifisert organisk (GojiBerry) frukt ekstrakt (og) sertifisert organisk CymbopoGon Schoenanthus (sitron gress) blad /stilk ekstrakt (og) sertifisert organisk Aloe Barbadensis ( Aloe) blad ekstrakt, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) organisk bladolje, Polysorbat 20, Natriumbenzoat, Kaliumsorbat, sitronsyre, (organisk) alkohol.Soothe  – Vannbasert glidemiddel med guavabark

Soothe har en mer tyktflytende konsistens, noe som er spesielt gunstig ved analt bruk. Den inneholder guava bark med antibakterielle egenskaper. Uten parabener. Trygg å innta.

Ingredienser:

Renset vann (aqua), planteavledet glycerol, propanediol, hydroksyetylcellulose, natriumbensoat, kaliumsorbat, sitronsyre, Psidium Guajava frukt ekstrakt, sertifiserte organiske ekstrakter (Lycium Barbarum (Goji) frukt, Cymbopogon Schoenanthus, Aloe Barbadensis blad).


Elite  – Silikonbasert glidemiddel

Elite er et silikonbasert, superlett glidemiddel som inneholder naturlige ekstrakter fra shiitake og nærende vitamin E. Den gir maksimal smøring og glid med en silkemyk følelse og kan også anvendes direkte på hår og hud.

Ingredienser:

Dimethicon, Cyclopentasiloxan, Cyclohexasiloxan, Dimethiconol, (organisk) Corthellus Shiitake (sopp) ekstrakt, (organisk) Helianthus Annuus (solsikke) frøolje, (organisk) Aloe Barbadensis blad ekstrakt, (organisk) Cymbopogon Schoenanthus ekstrakt, (organisk) Lycium Barbarum Goji) frukt ekstrakt, tokoferyl acetat (vit.E).

Publisert

Endometriose

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Underlivssmerter

Smertelindring & muskeltrening

Svangerskap og fødsel

Underlivssmerter

Hjelpemidler for Seksuallivet

Smerter ved samleie

Pelvic Pain Awareness Month

Pelvic Pain Awareness Month (Bekkensmerteoppmerksomhetsmåned): økt kunnskap og støtte for de som lever med bekkenbunnssmerter Pelvic Pain Awareness Month markeres i mai hvert år for å øke bevisstheten om bekkenbunnssmerter, en tilstand…

Nyheter

Smertelindring & muskeltrening

Ønsker du å stå på behandlerlisten vår?

Vi får ofte henvendelser fra helsepersonell og deres pasienter som ønsker å prøve TENS/TEMS som behandling. Vi har derfor opprettet en oversikt på vår nettside over terapeuter som innehar denne kompetansen. Dette…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter