Seksualitet for deg med assistansebehov

6. april deltok våre to fysioterapeuter Bente Lunde og Iveta Sivertsen på messe i regi av Medvind Assistanse i forbindelse med lansering av veilederen «Seksualitet for alle – en håndbok for deg med et assistansebehov«. Der traff vi mange engasjerte og kloke foredragsholdere og deltakere. Vi viste frem alle de 16 hjelpemidlene som er tilgjengelig på rammeavtale med NAV, og til og med noen hjelpemidler som er tilgjengelig via dispensasjonssøknad.

Veilederen til Medvind Assistanse er den første av sitt slag i Norge, og gir også assistenter og annet fagpersonell god veiledning i hva som er «innafor» og ikke når det kommer til assistanse og seksualitet. Se gjerne Ingrid Thunems kloke ord i intervjuet med VG-TV på messen.Det ble tydelig for oss at det er et behov for flere hjelpemidler for dem med nedsatt hånd/armfunksjon, og at det kanskje i NAVs sortiment i for liten grad er tatt hensyn til dette. Vi håper alle som sa ifra om dette på konferansen kan gi tilbakemelding til NAV. Kanskje det må synlighet på politisk nivå til for å gå gjennom disse endringene? Vi stiller gjerne med informasjon og erfaringer som leverandør dersom noen ønsker å løfte saken politisk eller andre steder. Vi ser at det mangler en god veileder for kreative løsninger til ulike utfordringer – for eksempel for tilrettelegging av annet utstyr sammen med seksualtekniske hjelpemidler, og vi vet at det er mange der ute som har gode ideer. Unge Funksjonshemmede har laget et nettkurs og en veileder kalt «Sex som funker». Der er det noen ideer og tips til tilpassing og bruk av seksualtekniske hjelpemidler ved funksjonsnedsettelser.

Messen ble så vellykket at det også planlegges for messe i Kristiansand og Trondheim!

Du kan lese veilederen til Medvind Assistanse her: https://issuu.com/skipnes/docs/medvind_ha_ndbok_pr

Følg gjerne Medvind Assistanse på Facebook: https://www.facebook.com/Medvindassistansebpa

Unge Funksjonshemmedes «Sex som funker»: https://ungefunksjonshemmede.no/ressurser/kurs/sexsomfunker/

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Perineumstudien – de første resultatene er publisert

De fleste som jobber med kvinnehelse har fulgt spent med på «Perineumstudien» som er et samarbeid mellom Akershus Universitetssykehus og Karolinska Universitetet i Stockholm. Nå er de første resultatene fra studien klare.…

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Overaktiv blære

Analinkontinens

Underlivssmerter

Menn og inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Tarmfunksjon og dens innvirkning på urinblæren

Tarmfunksjonen og dens innvirkning på urinblæren Tittelen er hentet fra stomi-og kontinenssykepleier Harriet Iren Olsens foredrag på uroteraputenes nordiske seminar og som er gjengitt i URO-INFOs høstutgave 2023, og som vi igjen…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter