TENS ved rygg- og lårsmerter

Thorgeir har tatt kontakt med oss fordi han gjerne vil fortelle om sine erfaringer med TENS i håp om at også andre kan ha nytte av hans opplevelse. Han har en medfødt tilstand som gir smerter og plager. Han forteller at smertene var så intense at han ikke fikk sove, og over lenger tid slet han med depresjon og selvmordstanker på grunn av smertene.  

“Jeg gikk fra å ha 4-5 timer søvn og selvmordstanker til at jeg nå sover 6-9 timer og har et mye lysere syn på livet. Smertestillende har jeg faktisk sluttet med.” 

Thorgeir forteller også om andre plager som IBS og søvnapné som også er blitt bedre. Det skyldes nok ikke TENS i seg selv, men kanskje snarere en gunstig effekt av bedre søvn og mindre smerter?  

“Jeg hadde store smerter i korsrygg og høyre lår. Nå setter jeg elektrodene ved L5 slik jeg fikk veiledning til på Smerteklinikken.” 

Han har brukt MultiTENS og program 1, 2 og 3. Med program 1 opplevde Thorgeir hodepine etterpå. Dette er en sjelden bivirkning av TENS, og ofte kan man endre på innstillingene for å få like god smertestillende effekt uten bivirkninger. Thorgeir prøvde derfor program 2 og 3, og bruker i dag program 3 uten bivirkninger og med god smertelindrende effekt. Han råder TENS-brukere til å få hjelp av behandler til å tilpasse innstillingene og finne en god plassering for hudelektrodene. 

“Jeg kommer til å kjempe med nebb og klør om noen forsøker å ta fra meg TENS-maskinen.” 

Vi takker Thorgeir for åpenheten og tilbakemeldingen. Vår erfaring tilsier at TENS krever tilpassing og utprøving før man konkluderer med effekt. TENS er et lite invasivt og medikamentfritt alternativ til smertelindring som alene eller sammen med annen behandling har god smertelindrende effekt hos mange. Det er kostnadseffektiv behandling i og med at apparatene ofte gjenbrukes.

Publisert

Endometriose

Nyheter

Menn og inkontinens

Erektil dysfunksjon

Nye veiledere og brosjyrer!

Vi utarbeider og forbedrer stadig vårt infomateriell, og nå var det endometriose og menn som stod for tur. Du finner de nye brosjyrene nederst i denne saken. Akkurat nå arbeider vi med…

Endometriose

Smertelindring & muskeltrening

Trening og endometriose

I «Fysioterapeuten» publiserte Merete Kolberg Tennfjord og Rakel Gabrielsen nylig en fagkronikk om viktigheten av trening for endometriosepasienter. De argumenterer for at trening har positive effekter på personer med langvarige smerter, men…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter