Kurs/work shop i Bergen 20. september

Glade kursdeltakere sammen med vår fysioterapeut Iveta Sivertsen

Denne høsten har vi holdt vårt første fysiske kurs innen elektrostimulering og EMG biofeedback. Vi fikk besøk av 20 ivrige og engasjerte terapeuter fra hele landet. Vi synes det er fantastisk med både fysioterapeuter, kiropraktorer, uroterapeuter, naprapater og osteopater som samles med et felles mål; å bli trygge behandlere innen inkontinens og bekkenbunns-problematikk. Dette kurset er en del av Quintets godkjenning for å stå på behandlerlisten. Listen benyttes av helseforetakene for å se om terapeuten har hatt kursing innen elstim./bio. I tillegg er det flere pasienter som søker etter behandlere med kompetanse i deres nærområde.

Praktisk kurs betyr prøving i praksis. Her måles funksjon i bekkenbunnsmuskulaturen

Vi startet dagen med en kort teoretisk gjennomgang før vi satt i gang med det praktiske. Deltakerne benyttet probe og testet ut både EMG biofeedback og elektrostimulering samt tibialisstimulering. Det kom mange gode og viktige spørsmål fra denne gjengen. Smertebehandling var også på agendaen der vi gikk gjennom indikasjoner og tiltak. Vi var så heldige at vi fikk besøk av Klara Rasmussen fra Efemia som holdt et innlegg for oss. Dette var veldig kjekt for både kursholdere og deltakere. Engasjementet var stort denne dagen og vi gleder oss allerede til neste fysiske kurs

Neste kurs vil bli holdt 20. mars i Oslo. Ønsker du å bli behandler inne elektrostimulering og EMG biofeedback? Ta gjerne kontakt med oss på post@quintet.no om hvordan.

Publisert

Endometriose

Nyheter

Menn og inkontinens

Erektil dysfunksjon

Nye veiledere og brosjyrer!

Vi utarbeider og forbedrer stadig vårt infomateriell, og nå var det endometriose og menn som stod for tur. Du finner de nye brosjyrene nederst i denne saken. Akkurat nå arbeider vi med…

Endometriose

Smertelindring & muskeltrening

Trening og endometriose

I «Fysioterapeuten» publiserte Merete Kolberg Tennfjord og Rakel Gabrielsen nylig en fagkronikk om viktigheten av trening for endometriosepasienter. De argumenterer for at trening har positive effekter på personer med langvarige smerter, men…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter