Nye TENS-veiledere!

Ny veileder for TENS ved hode- og ansiktssmerter + nevropatiske smerter

I høst holdt spesial fysioterapeut Mathilde Myklebust et webinar som omhandlet TENS ved hode- og ansiktssmerter samt migrene. Dette var et tema som sto på ønskelisten hos flere terapeuter vi har snakket med. Det er mange som jobber med denne pasientgruppen og vi synes dermed at det var på sin plass med en egen behandlingsveileder. I denne veilederen finner du blant annet forslag til elektrodeplasseringer for de ulike indikasjonene.

I november var Mathilde klar igjen med enda et webinar – nemlig TENS ved nevropatiske smerter. Dette er enda et tema som flere av terapeutene rundt omkring i landet søker mer informasjon om. Vi har derfor i etterkant av webinaret laget en behandlingsveileder for nevropatiske smerter også. Forslag til elektrodeplassering er også med i denne veilederen.

Du finner veilederen for hode- og ansiktssmerter her.
Du finner veilederen for nevropatiske smerter her.

 

Revidert veileder for TENS ved svangerskap og fødsel

Denne veilederen har endelig blitt oppdatert og er klar til å brukes! Her finner du mye nyttig informasjon om bruk av TENS underveis i svangerskapet samt hvordan TENS kan benyttes i fødselsforløpet.

Du finner veilederen for svangerskap og fødsel finner du her.

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Perineumstudien – de første resultatene er publisert

De fleste som jobber med kvinnehelse har fulgt spent med på «Perineumstudien» som er et samarbeid mellom Akershus Universitetssykehus og Karolinska Universitetet i Stockholm. Nå er de første resultatene fra studien klare.…

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Overaktiv blære

Analinkontinens

Underlivssmerter

Menn og inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Tarmfunksjon og dens innvirkning på urinblæren

Tarmfunksjonen og dens innvirkning på urinblæren Tittelen er hentet fra stomi-og kontinenssykepleier Harriet Iren Olsens foredrag på uroteraputenes nordiske seminar og som er gjengitt i URO-INFOs høstutgave 2023, og som vi igjen…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter