Andre relevante kurs

Her finner du andre kurs som er relevant dersom du interesserer deg for bekkenbunnshelse, seksuell helse, eller smertelindring. Kursene holdes av andre aktører enn Quintet. Ta en titt om du finner et kurs som passer deg!

Gratis nettkurs om seksualtekniske hjelpemidler ved OsloMet!

Vår lege, Aron Willems, har sammen med Solveig Fridheim Torp som er kreftsykepleier og sexologisk rådgiver ved Kreftomsorg Rogaland utviklet et gratis nettkurs som gir en innføring i seksualtekniske hjelpemidler. Kurset er rettet mot helsepersonell som ønsker å lære mer om ordningen i Norge og de ulike hjelpemidlene som kan bestilles gjennom NAV-ordningen. Det er OsloMet som tilbyr kurset. Sjekk gjerne ut resten av deres store (og stadig økende) tilbud på videre/etterutdanning innen seksuell helse!

Kurset er gratis og kan tas i eget tempo. Når du har gjennomført kurset og besvart quizene får du tilsendt kursbevis.

Du kan lese mer og melde deg på kurset her: https://hv-av-no.eu-west.catalog.canvaslms.com/courses/hjelpemidler-for-seksuallivet

Her kan du lese Kreftomsorg Rogalands omtale av kurset: https://www.kreftomsorg.no/lansering-av-kurset-hjelpemidler-for-seksuallivet/

 

Nytt e-læringskurs om dysfunksjoner i bekkenbunn

Nasjonal kompetansetjeneste for inkontinens og bekkenbunnsykdom (NKIB) har utviklet et nytt og unikt e-læringskurs. Kurset «Utredning og behandling av bekkenbunnsdysfunksjoner» er et tverrfaglig nasjonalt samarbeid.

Kurset er spesielt godt egnet for fastleger, leger i sykehus, fysioterapeuter, sykepleiere og annet helsepersonell som møter, utreder eller behandler pasienter med bekkenbunnsdysfunksjoner.

Kurset gir kunnskap om tverrfaglig og systematisk tilnærming til dysfunksjoner i bekkenbunnen med fokus på vannlatningsfunksjon, avføringsfunksjon, seksualfunksjon og smerter. Kurset gir grundig kunnskap om utredning, samt innføring i konservativ behandling og oversikt over kirurgiske behandlingsmetoder.

Dette er et nettbasert kurs med beregnet tidsbruk på cirka 5 klokketimer. Ved å gjennomføre alle kapitlene vil du få kursbevis. Informasjon om ulike forhåndsgodkjenninger av kurset er beskrevet på kurssiden.

​Selve kur​set ​​

Publisert

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Efemia Academy

Den svenske produsenten av Efemia, Invent Medic, bidrar aktivt med webinarer for opplæring av helsepersonell. Nå har de satt opp en rekke webinarer våren 2024. Webinarene avholdes på svensk, og du kan…

Nyheter

Nytt rekvisisjonsskjema behandlingshjelpemidler

Fra 01.01.24 er rekvisisjonsskjemaet oppdatert. Det viktigste å merke seg er at pasienten ikke lengre trenger å signere skjemaet! Dette betyr i praksis at pasienten ikke trenger å møte opp fysisk, for…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter