Andre relevante kurs

Her finner du andre kurs som er relevant dersom du interesserer deg for bekkenbunnshelse, seksuell helse, eller smertelindring. Kursene holdes av andre aktører enn Quintet. Ta en titt om du finner et kurs som passer deg!

Gratis nettkurs om seksualtekniske hjelpemidler ved OsloMet!

Vår lege, Aron Willems, har sammen med Solveig Fridheim Torp som er kreftsykepleier og sexologisk rådgiver ved Kreftomsorg Rogaland utviklet et gratis nettkurs som gir en innføring i seksualtekniske hjelpemidler. Kurset er rettet mot helsepersonell som ønsker å lære mer om ordningen i Norge og de ulike hjelpemidlene som kan bestilles gjennom NAV-ordningen. Det er OsloMet som tilbyr kurset. Sjekk gjerne ut resten av deres store (og stadig økende) tilbud på videre/etterutdanning innen seksuell helse!

Kurset er gratis og kan tas i eget tempo. Når du har gjennomført kurset og besvart quizene får du tilsendt kursbevis.

Du kan lese mer og melde deg på kurset her: https://hv-av-no.eu-west.catalog.canvaslms.com/courses/hjelpemidler-for-seksuallivet

Her kan du lese Kreftomsorg Rogalands omtale av kurset: https://www.kreftomsorg.no/lansering-av-kurset-hjelpemidler-for-seksuallivet/

 

Nytt e-læringskurs om dysfunksjoner i bekkenbunn

Nasjonal kompetansetjeneste for inkontinens og bekkenbunnsykdom (NKIB) har utviklet et nytt og unikt e-læringskurs. Kurset «Utredning og behandling av bekkenbunnsdysfunksjoner» er et tverrfaglig nasjonalt samarbeid.

Kurset er spesielt godt egnet for fastleger, leger i sykehus, fysioterapeuter, sykepleiere og annet helsepersonell som møter, utreder eller behandler pasienter med bekkenbunnsdysfunksjoner.

Kurset gir kunnskap om tverrfaglig og systematisk tilnærming til dysfunksjoner i bekkenbunnen med fokus på vannlatningsfunksjon, avføringsfunksjon, seksualfunksjon og smerter. Kurset gir grundig kunnskap om utredning, samt innføring i konservativ behandling og oversikt over kirurgiske behandlingsmetoder.

Dette er et nettbasert kurs med beregnet tidsbruk på cirka 5 klokketimer. Ved å gjennomføre alle kapitlene vil du få kursbevis. Informasjon om ulike forhåndsgodkjenninger av kurset er beskrevet på kurssiden.

​Selve kur​set ​​

Publisert

Nyheter

Underlivssmerter

Hjelpemidler for Seksuallivet

Orgastisk dysfunksjon

Erektil dysfunksjon

Smerter ved samleie

Hard Flaccid Syndrome: En pasienthistorie

Vi kom nylig i kontakt med en mann, vi kaller ham «Morten» i denne saken, som over flere år har slitt med smerter og ubehag i penis og bekkenområdet. Han oppsøkte i…

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Husk bekkenbunnstrening

HUSK bekkenbunnstrening!   I samarbeid med uroterapeut Linn Elin Rødal lanserer vi klistermerker som det helt enkelt står «husk» på. Linn Elin fikk ideen etter å ha snakket med en pasient som…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter