Fødselsskader og behandling

Vi gjengir gjerne denne saken fra vg.no+ der Vibeke Sætherskar (bildet) forteller sin historie etter en fødselsskade som har gitt henne varige plager og uførhet. Hvert år får ca. 800 norske kvinner alvorlige rifter under fødsel, noe som i verste fall kan føre til avføringslekkasje. Vibeke ønsker mer åpenhet rundt et tabubelagt tema og startet, sammen med flere, Landsforeningen for kvinner med fødselsskader i april. Responsen har vært enorm. Fødeklinikkene rundt om i landet jobber hardt for å forhindre at alvorlige rifter med skade på endetarmens lukkemuskel oppstår. Vibeke selv opplevde en nerveskade etter at trykket fra en stor blodansamling ødela nerveforsyningen til lukkemuskelen. Overlege ved fødeklinikken på Oslo Universitetssykehus Katariina Laine bekrefter at analinkontinens er et stort tabu. Hun mener også at legene må være flinke til å spørre direkte siden kvinnene selv synes det er flaut og vondt å snakke om.

Både Sætherberg og Laine mener at det er for vanskelig å få erstatning for kvinner som blir alvorlig skadet og uføre etter fødsel. Se lenke til artikkel her

Quintet har kompetanse på dokumentert behandling av analinkontinens, som er problemer med å holde på luft, og/eller avføring, og/eller manglende evne til å utsette avføring ved trang. Du kan lese mer om våre behandlingsalternativer ved analinkontinens her.

Ta kontakt med oss på tlf. 55 981555 eller send en e-post til post@quintet.no.

Publisert

Nyheter

Kurs/work shop i Bergen 20. september

Denne høsten har vi holdt vårt første fysiske kurs innen elektrostimulering og EMG biofeedback. Vi fikk besøk av 20 ivrige og engasjerte terapeuter fra hele landet. Vi synes det er fantastisk med…

Nyheter

Seksualitet ved revmatiske sykdommer

Forskning viser at seksualitet er vanskelig å snakke om for både helsepersonell og for pasienter, og mange kan oppleve det som både tabu og for privat (Dammen et al., 2020; Fennell &…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter