Du har 0 varer i handlekurven

Analinkontinens

Det tause problemet

Analinkontinens rammer opp til 16% av befolkningen og kan ha alvorlige konsekvenser for livskvalitet, livsutfoldelse og seksuell funksjon. Forekomsten er høyere hos kvinner med sfinkterskade etter vaginal fødsel og hos eldre og institusjonsbeboere med fysiske og mentale handicap (Madoff RD et al 2004, Norderval et al 2004). Analinkontinens er ufrivillig lekkasje av avføring (løs/fast), siving, luft, urge / ekstrem hastefølelse samt obstipasjon. Analinkontinens kan også forårsakes av nerveskade, bindevevsskade eller skade på bekkenbunnsmuskulaturen. Kreftsykdommer, nevrogen skade, mage/tarm kirurgi og/eller medikamenter kan være andre årsaker.

Hva behandles/trenes?

De konservative behandlingsalternativene som Quintet AS tilbyr består av EMG biofeedback (i forbindelse med trening av ytre anal sfinkter), elektrostimulering med anal probe (stimulering av tverrstripet muskulatur i den ytre anale lukkemuskulaturen både direkte og indirekte via n. pudendus og aktivering av refleksmekanismer som har en hemmende effekt på feks overaktiv tarm, også i forbindelse med idiopatisk og nevrogen analinkontinens) og til slutt tibialisstimulering (stimulering av tibialisnerven påvirker parasympatiske fibre som styrer sammentrekningen i den ytre anale lukkemuskelen når rektalampullen er full).

Les mer ved å bla i de ulike publikasjonene vi har samlet i venstremenyen eller les mer om de enkelte produktene nedenfor. Flere av produktene kan rekvireres av legespesialist.

Produkter: