Naprapater og osteopater får autorisasjon som helsepersonell

Noe av bakgrunnen for dette er at det i neste års statsbudsjett foreslås å oppheve unntaket i merverdiavgiftsloven for alternativ behandling, kosmetisk kirurgi og kosmetisk behandling. Det hadde medført av osteopater og naprapater, som tidligere ble regnet som alternativ medisin, ikke lenger skulle være unntatt merverdiavgift.

Det stilles krav til fireårig høyskoleutdannelse og standarder for praktisering av yrkene. En offentlig autorisasjon kan på denne måten være med på å kvalitetssikre og standardisere yrkene. Vi kjenner flere dyktige osteopater og naprapater som jobber med våre fagområder – og ønsker dere velkommen som statsautorisert helsepersonell!

Osteopater har offentlig autorisasjon i andre nordiske land: Island, Finland og Danmark. Naprapatene har autorisasjon i Sverige og Finland.

Relaterte saker