Sårtilheling med TENS

Vi har fått lov til å dele denne pasienthistorien som vi har fått fra fysioterapeut og spesialist i kvinnehelse Karin Jansen (tidligere bl.a. tilknyttet Smerteklinikken Drammen sykehus):

Kvinne, 88 år med diagnosen Alzheimer og osteoporose.

Det blir oppdaget helsår på sykehjemmet 07.12.18. Pårørende som er fysioterapeut og sykepleier på sykehjemmet blir enige om å starte behandling med TENS umiddelbart. Sykepleier anbefalte i tillegg at såret skulle smøres med manuka honning salve, som hun hadde god erfaring med. Hun ville i tillegg bruke kompresjons bandasje. Det blir brukt både høyfrekvent og lavfrekvent TENS i gjennomsnitt 5 dager i uken, da det var sykepleier som hadde hovedansvar for pasienten som utførte behandlingen ift. hennes arbeidstid. Høyfrekvent TENS blir brukt 5 dager i uken ca. 4 timer med elektrode plassering så tett på såret på helen som var mulig. Lavfrekvent TENS på Kaadas punkt, 30-60 minutter. Stor variasjon i antall dager per uke pga pasientens aksept av å ha elektroder på hånden.

07.12.18

26.12.18

08.01.19

08.02.19

15.02.19

01.03.19

13.03.19

Såret på helen hadde helet etter 3 måneders behandling. Pasienten var smertefri og kunne igjen ha på sko og gå igjen. Sykepleier fortsatte med TENS og kompresjon noen uke retter 13.03.19.

Publisert

Relaterte saker

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Efemia Academy

Den svenske produsenten av Efemia, Invent Medic, bidrar aktivt med webinarer for opplæring av helsepersonell. Nå har de satt opp en rekke webinarer våren 2024. Webinarene avholdes på svensk, og du kan…

Nyheter

Nytt rekvisisjonsskjema behandlingshjelpemidler

Fra 01.01.24 er rekvisisjonsskjemaet oppdatert. Det viktigste å merke seg er at pasienten ikke lengre trenger å signere skjemaet! Dette betyr i praksis at pasienten ikke trenger å møte opp fysisk, for…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter