Sårtilheling med TENS

Vi har fått lov til å dele denne pasienthistorien som vi har fått fra fysioterapeut og spesialist i kvinnehelse Karin Jansen (tidligere bl.a. tilknyttet Smerteklinikken Drammen sykehus):

Kvinne, 88 år med diagnosen Alzheimer og osteoporose.

Det blir oppdaget helsår på sykehjemmet 07.12.18. Pårørende som er fysioterapeut og sykepleier på sykehjemmet blir enige om å starte behandling med TENS umiddelbart. Sykepleier anbefalte i tillegg at såret skulle smøres med manuka honning salve, som hun hadde god erfaring med. Hun ville i tillegg bruke kompresjons bandasje. Det blir brukt både høyfrekvent og lavfrekvent TENS i gjennomsnitt 5 dager i uken, da det var sykepleier som hadde hovedansvar for pasienten som utførte behandlingen ift. hennes arbeidstid. Høyfrekvent TENS blir brukt 5 dager i uken ca. 4 timer med elektrode plassering så tett på såret på helen som var mulig. Lavfrekvent TENS på Kaadas punkt, 30-60 minutter. Stor variasjon i antall dager per uke pga pasientens aksept av å ha elektroder på hånden.

07.12.18

26.12.18

08.01.19

08.02.19

15.02.19

01.03.19

13.03.19

Såret på helen hadde helet etter 3 måneders behandling. Pasienten var smertefri og kunne igjen ha på sko og gå igjen. Sykepleier fortsatte med TENS og kompresjon noen uke retter 13.03.19.

Publisert

Relaterte saker

Nyheter

Hjelpemidler for Seksuallivet

Brystkreft og seksualitet

Denne artikkelen ble opprinnelig skrevet av vår lege Aron Willems for Brystkreftforeningens medlemsblad Athene. Vi gjengir teksten her slik at våre lese også kan dra nytte av den! Seksualitet Mange får brystkreftdiagnosen…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter