Sårtilheling med TENS

Vi har fått lov til å dele denne pasienthistorien som vi har fått fra fysioterapeut og spesialist i kvinnehelse Karin Jansen (tidligere bl.a. tilknyttet Smerteklinikken Drammen sykehus):

Kvinne, 88 år med diagnosen Alzheimer og osteoporose.

Det blir oppdaget helsår på sykehjemmet 07.12.18. Pårørende som er fysioterapeut og sykepleier på sykehjemmet blir enige om å starte behandling med TENS umiddelbart. Sykepleier anbefalte i tillegg at såret skulle smøres med manuka honning salve, som hun hadde god erfaring med. Hun ville i tillegg bruke kompresjons bandasje. Det blir brukt både høyfrekvent og lavfrekvent TENS i gjennomsnitt 5 dager i uken, da det var sykepleier som hadde hovedansvar for pasienten som utførte behandlingen ift. hennes arbeidstid. Høyfrekvent TENS blir brukt 5 dager i uken ca. 4 timer med elektrode plassering så tett på såret på helen som var mulig. Lavfrekvent TENS på Kaadas punkt, 30-60 minutter. Stor variasjon i antall dager per uke pga pasientens aksept av å ha elektroder på hånden.

07.12.18

26.12.18

08.01.19

08.02.19

15.02.19

01.03.19

13.03.19

Såret på helen hadde helet etter 3 måneders behandling. Pasienten var smertefri og kunne igjen ha på sko og gå igjen. Sykepleier fortsatte med TENS og kompresjon noen uke retter 13.03.19.

Publisert

Relaterte saker

Nyheter

Kurs/work shop i Bergen 20. september

Denne høsten har vi holdt vårt første fysiske kurs innen elektrostimulering og EMG biofeedback. Vi fikk besøk av 20 ivrige og engasjerte terapeuter fra hele landet. Vi synes det er fantastisk med…

Nyheter

Seksualitet ved revmatiske sykdommer

Forskning viser at seksualitet er vanskelig å snakke om for både helsepersonell og for pasienter, og mange kan oppleve det som både tabu og for privat (Dammen et al., 2020; Fennell &…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter