Sårtilheling med TENS

Vi har fått lov til å dele denne pasienthistorien som vi har fått fra fysioterapeut og spesialist i kvinnehelse Karin Jansen (tidligere bl.a. tilknyttet Smerteklinikken Drammen sykehus):

Kvinne, 88 år med diagnosen Alzheimer og osteoporose.

Det blir oppdaget helsår på sykehjemmet 07.12.18. Pårørende som er fysioterapeut og sykepleier på sykehjemmet blir enige om å starte behandling med TENS umiddelbart. Sykepleier anbefalte i tillegg at såret skulle smøres med manuka honning salve, som hun hadde god erfaring med. Hun ville i tillegg bruke kompresjons bandasje. Det blir brukt både høyfrekvent og lavfrekvent TENS i gjennomsnitt 5 dager i uken, da det var sykepleier som hadde hovedansvar for pasienten som utførte behandlingen ift. hennes arbeidstid. Høyfrekvent TENS blir brukt 5 dager i uken ca. 4 timer med elektrode plassering så tett på såret på helen som var mulig. Lavfrekvent TENS på Kaadas punkt, 30-60 minutter. Stor variasjon i antall dager per uke pga pasientens aksept av å ha elektroder på hånden.

07.12.18

26.12.18

08.01.19

08.02.19

15.02.19

01.03.19

13.03.19

Såret på helen hadde helet etter 3 måneders behandling. Pasienten var smertefri og kunne igjen ha på sko og gå igjen. Sykepleier fortsatte med TENS og kompresjon noen uke retter 13.03.19.

Relaterte saker

Relaterte produkter