Kenths historie om MS og seksuell helse!

Kenth tok kontakt med oss på Instagram for råd og veiledning om vibratorer for menn. Bak en kort melding og et alminnelig profilbilde lå det en sterk historie om en ung familiefar som tross sin unge alder har levd med primær progressiv MS i over 10 år. Kenth er utdannet sykepleier, og har vært fantastisk åpen om sin situasjon og sin hverdag. Han har opprettet en innsamlingsaksjon slik at familieøkonomien kan gå rundt i en stadig mer utfordrende hverdag.

Alle som ønsker å støtte Kenth kan trykke på «Støtt spleisen» for å komme til Spleis-siden hans! Kenth har prøvd mange ulike hjelpemidler fra oss, og håper at hans erfaringer kan hjelpe andre som er på leting etter informasjon.

Første møte med Ferticare:

Allerede som 22-åring ble Kenth diagnostisert med primær progressiv MS. Det hele begynte med nedsatt syn på det ene øye, og har etter hvert gjort Kenth 100 % pleietrengende. Fra ca. 2016 begynte sykdommen å påvirke underlivet med både ereksjonssvikt og inkontinens. Kenth oppsøkte legen sin og fikk god hjelp av medikamenter i begynnelsen. Etter hvert fikk han også snakket med sexolog som anbefalte apparatet Ferticare. «Jeg er litt usikker på hvor lang tid det tok, men etter noen sekunder hadde jeg oppnådd samme resultat som jeg før kunne bruke flere timer på: altså utløsning!» sier Kenth.

ManWand ble neste stopp:

Etter flere års bruk sluttet apparatet å virke, og Kenth tok kontakt med en ergoterapeut for å finne et nytt hjelpemiddel. Han fikk da prøve ManWand. «Dessverre fungerte ikke dette apparatet like godt for meg, fordi vibrasjonen ikke var kraftig nok til å fremprovosere utløsning. Sykdommen min hadde skadet nervene så mye at jeg hadde behov for kraftigere stimulering».
Flip 0

Etter litt leting på egenhånd fant Kenth frem til vår hjemmeside. Han bestilte da en Flip 0. «Dette produktet er utformet og fungerer slik at det skal etterligne en vagina, hvor du fører penis inn i et hylster. På innsiden er det en geléaktig overflate som man dekker med glidekrem. Når man har oppnådd ereksjon slår man på apparatet og fører penis inn i åpningen. Apparater lager da vibrasjoner som skaper friksjon og gjør opplevelsen ganske tilnærmet et samleie. På grunn av at jeg har så store skader i mitt nervesystem, var ikke vibrasjonene tilstrekkelig til å oppnå utløsning, dessverre. Men jeg kan forestille meg at dette er et godt produkt for mange med mindre skader i nervesystemet. Jeg tror også at dette er et hjelpemiddel som egner seg godt for seksualitet med partner dersom det er ønskelig.»

ManWand Extreme:

Det var her vi ble kjent med Kenth, og fikk diskutert mulige løsninger som passet til hans situasjon. Vi hadde bestilt inn en ManWand Extreme for å danne oss et inntrykk av om dette kunne være et aktuelt hjelpemiddel for de som trengte en kraftigere vibrasjon. ManWand Extreme er en såkalt multivibrator med utbyttbare hoder som gir flere muligheter. «Dette er en kraftigere versjon av det hjelpemiddelet jeg allerede hadde prøvd. Jeg har derfor litt skeptisk, men hadde ikke noe å tape på å prøve dette også.

Jeg tok derfor medisin for å hjelpe til med ereksjon, påførte glidekrem, og gjorde et forsøk. Det tok meg litt tid å finne ut hvordan jeg skulle bruke hjelpemiddleet for å oppnå best mulig effekt. Etter litt tid kom jeg over målstreken for første gang på mange uker. Ikke bare oppnådde jeg ønsket resultat, men dette produktet var også svært mye mer behagelig enn Ferticare som jeg hadde brukt i fire år før. ManWand Extreme er laget av silikon, mens «stempelet» på Ferticare er laget av hardplast».

Ferticare 2.0 blir favoritten:

Etter hvert fikk også Kenth hjelp av legen til å bestille etterkommeren av den første Ferticare: nemlig Ferticare 2.0. Av alle hjelpemidlene han har prøvd ble dette favoritten. «Apparatet er utformet som en sylinder, med innstillinger for hurtighet og kraft. På sylinderen sitter det et stempel av plast som vibrerer etter hvordan man har innstilt apparatet. 

Når man er klar, plasserer man undersiden av penis, gjerne i nærheten av frenulum (strengen under penishodet) ogg slår på apparatet. Apparatet vil da simulere friksjonen man oppnår ved samleie eller mastrubasjon, ved vibrering. 

Den er ikke like myk som ManWand Extreme, men den får jobben gjort på kortere tid».

Noen refleksjoner og avsluttende ord fra Kenth:

«Når man mister evnen til å stimulere seg selv heller ha et seksualliv sammen med partner, oppdager man hvor stor del av livet seksualitet er. Uavhengig om man er seksuell aktiv eller lever i sølibat, Om man er ung eller gammel. Min oppfatning er at seksualitet spiller en rolle i vår helse. Jeg tror derfor at det er svært viktig å være åpen om at dette er noe av alle har i større eller mindre grad. Og at dersom man får problemer med å håndtere Egen seksualitet, så er det lurt å ta kontakt med noen som kan hjelpe deg til på ha god helse også på dette området. Og for min del var det quintet som kunne hjelpe meg.

Ta vare på helsen; også den seksuelle helsen!»

Tusen takk til Kenth for kloke ord og nyttige tilbakemeldinger. Vi treffer ofte pasienter med liknende utfordringer, men det er sjelden de er så åpne og ønsker å dele sine erfaringer med navn og bilde. Takk for at du setter ord på det som er vanskelig, Kenth. Takk for at du setter et ansikt på en opplevelse du ikke er alene om.

Publisert

Relaterte saker

Nyheter

Underlivssmerter

Hjelpemidler for Seksuallivet

Orgastisk dysfunksjon

Erektil dysfunksjon

Smerter ved samleie

Hard Flaccid Syndrome: En pasienthistorie

Vi kom nylig i kontakt med en mann, vi kaller ham «Morten» i denne saken, som over flere år har slitt med smerter og ubehag i penis og bekkenområdet. Han oppsøkte i…

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Husk bekkenbunnstrening

HUSK bekkenbunnstrening!   I samarbeid med uroterapeut Linn Elin Rødal lanserer vi klistermerker som det helt enkelt står «husk» på. Linn Elin fikk ideen etter å ha snakket med en pasient som…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter