Forskning: Efemia er sikker og effektiv for kvinner med stressinkontinens

Karolinska institut i Stockholm har sammen med Invent Medic AB gjennomført en multisenter, randomisert kontrollert studie og fire ettermarkedsundersøkelser (observasjonsstudier på brukertilfredshet) for å vurdere hvor effektiv og sikker Efemia er for kvinner med stressinkontinens. Forfatterne av artikkelen konkluderer med at Efemia er et trygt og effektivt hjelpemiddel for å redusere urinlekkasje hos kvinner med inkontinens – både i hverdagen og under treningsøkter.

Den første kliniske studien ble gjennomført med en forløper av Efemia. Basert på tilbakemeldingene i studien ble Efemias design forbedret til den formen vi kjenner i dag. Ettermarkedsundersøkelsene ble gjort med det nye og forbedrede designet. Kvinnene i studien ble diagnostisert og endepunktene ble målt med objektive tester som veiing av bind, og måling av resturin.

Av de 97 kvinnene som deltok i forskningen var 25 % tilfeldig plassert i kontrollgruppe, mens de resterende 75 % prøvde Efemia. Gruppen som brukte Efemia hadde 55 % redusert lekkasje (p < 0,001), ved fremprovosering (hosting eller hopping) var reduksjonen 67 % (p < 0,001). Over halvparten av kvinnene sa at de ønsket å bruke Efemia for å redusere lekkasjeplagene sine. I ettermarkedsundersøkelsene svarte 74 % av kvinnene at de ønsket å fortsette bruken av Efemia. De aller mest fornøyde kvinnene var de som hadde brukt Efemia for å redusere lekkasje under trening – av disse sa over 80 % at de ønsket å fortsette å bruke Efemia.

Du kan lese artikkelen i sin helhet her.

Publisert

Relaterte saker

Nyheter

Kurs/work shop i Bergen 20. september

Denne høsten har vi holdt vårt første fysiske kurs innen elektrostimulering og EMG biofeedback. Vi fikk besøk av 20 ivrige og engasjerte terapeuter fra hele landet. Vi synes det er fantastisk med…

Nyheter

Seksualitet ved revmatiske sykdommer

Forskning viser at seksualitet er vanskelig å snakke om for både helsepersonell og for pasienter, og mange kan oppleve det som både tabu og for privat (Dammen et al., 2020; Fennell &…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter