Efemia – hvordan finne den riktige størrelsen?

Efemia urinstopper er et medisinsk produkt som er utformet for å minske urinlekkasje ved anstrengelselekkasje (stresslekkasje) hos kvinner. Efemia støtter midtre del av urinrøret via vaginalveggen og er utformet slik at den fungerer og holder seg på plass også under aktivitet.

Efemia kommer i tre ulike størrelser: small (30 mm), medium (35 mm) og large (40 mm), og det er nødvendig å prøve de forskjellige størrelsene for å finne den størrelsen som gir best komfort og effekt. Vi anbefaler derfor at du begynner med startsettet som inneholder alle størrelsene og begynner med å prøve den minste størrelsen.

Vi anbefaler å prøve de ulike størrelsene flere ganger i ulike aktiviteter. Dersom den minste ikke gir tilstrekkelig effekt prøver du en størrelse opp inntil du finner den som effektivt hindrer lekkasje.

Det er ikke mulig å forutsi hvilken størrelse som passer for deg, og man kan ikke bruke tampongstørrelse, antall fødsler, høyde, vekt eller andre mål for å finne riktig størrelse.

Det er viktig at du ikke føler ubehag ved å bruke Efemia og at den sitter riktig på plass. Et tegn på at den sitter feil kan være hvis du ved toalettbesøk oppdager at den er på vei ut. Dette kan også skyldes feil størrelse. Prøv da å sette Efemia inn på nytt, gi den gjerne et lett trykk etter at den er satt inn for å sikre at den plasseres riktig.

Når du har funnet den riktige størrelsen til deg og ditt behov kan du kjøpe rett størrelse på apoteket. Efemia er tilgjengelig på blå resept. Du betaler kun egenandel ved kjøp av produktet. Har du frikort, får du den kostnadsfritt.

Publisert

Relaterte saker

Nyheter

Kurs/work shop i Bergen 20. september

Denne høsten har vi holdt vårt første fysiske kurs innen elektrostimulering og EMG biofeedback. Vi fikk besøk av 20 ivrige og engasjerte terapeuter fra hele landet. Vi synes det er fantastisk med…

Nyheter

Seksualitet ved revmatiske sykdommer

Forskning viser at seksualitet er vanskelig å snakke om for både helsepersonell og for pasienter, og mange kan oppleve det som både tabu og for privat (Dammen et al., 2020; Fennell &…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter