Min erfaring med Efemia under jogging

Fysioterapeut Kristin Akslen Rolland, Moa Fysikalske Institutt i Ålesund, jobber mye med kvinnehelseproblematikk og har sendt oss denne fine erfaringen med bruk av Efemia hos en av sine pasienter:

Kvinne, snart 50, kommer for lett inkontinensproblematikk ved aktiviteter som hopp og løp. Hun har svak bekkenbunnsmuskulatur og blir instruert i knipeøvelser. Hun blir testet og  behandlet noe få ganger med elektrostimulering og EMG biofeedback-apparatur i klinikk. Hun tar kontakt med fastlege og får utskrevet Efemia på blåresept.

Hun tar kontakt igjen etter ett par uker med Efemia og er veldig begeistret og glad. Hun har fått ett nytt treningsliv! Hun er glad i å være i aktivitet, men har ikke klart å jogge i lengre strekker på mange år. Hun kan huske at hun alltid har gått på do flere ganger før trening, brukt truseinnlegg og opplevd lekkasjer spesielt i spurt, hopp og om hun «slipper»  seg i løp i nedoverbakker. Hun har minner helt fra fra ungdomstiden at hun under treningsaktiviteter måtte løpe på do. Det forverret seg etter fødsler for 20 år siden. Hun har gjort bekkenbunnsøvelser sporadisk, noe som etter fødslene bidro til bedring. Hun er derfor motivert for behandling og trening på egenhånd.

Hun har vært ute og løpt flere ganger, med intervaller med spurt og løping i nedoverbakke fra fjelltur, og hun har løpt en mil i ett uten å stoppe for å knipe eller gå på do. Hun beskriver at hun nå får løpt på en annen måte. Hun har nok alltid løpt med en lett inn rotasjon i hoftene og har alltid hatt noe smerter i bekken og setemuskulatur. Hun klarer nå å løpe «rett fram»,  klarer å løfte knærne bedre og føler hun har en helt annen måte å løpe på. Hun er rakere i rygg og føler hun også bruke magen bedre. Hun sier at nå er det bare kondisen og pusten det står på, og den skal bli mye bedre når hun nå får trent på høyere intensitet. Hun vil selvfølgelig fortsette å trene bekkenbunnen og håper at hun ikke trenger Efemia på sikt, men akkurat bidrar dette lille hjelpemiddelet til at at hun får trent godt.

Publisert

Relaterte saker

Nyheter

Kurs/work shop i Bergen 20. september

Denne høsten har vi holdt vårt første fysiske kurs innen elektrostimulering og EMG biofeedback. Vi fikk besøk av 20 ivrige og engasjerte terapeuter fra hele landet. Vi synes det er fantastisk med…

Nyheter

Seksualitet ved revmatiske sykdommer

Forskning viser at seksualitet er vanskelig å snakke om for både helsepersonell og for pasienter, og mange kan oppleve det som både tabu og for privat (Dammen et al., 2020; Fennell &…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter