Onanering og prostatakreft

Onanering forebygger prostatakreft!

I 2016 kom det en relativt oppsiktsvekkende studie fra USA som fant at menn som masturberer mer enn 3-4 ganger per uke ser ut til å ha redusert risiko for prostatakreft. Studien hadde nesten 4000 deltagere som ble fulgt i 10 år, og risikoen ble redusert selv ved justering for livsstilsfaktorer som kosthold og fysisk aktivitet.

Du kan lese hele studien her.

Onanering er positivt korrelert med kontinens og erektil funksjon etter fjerning av prostata

Onanering er imidlertid også positivt selv når man er operert for prostatakreft i følge en tysk observasjonsstudie fra 2020 som ønsket å se nærmere på sammenhengen mellom onanering, urininkontinens og seksualfunksjon etter nervebesparende prostatafjerning. 250 pasienter var med i studien. Blant hovedfunnene var at pasientene som masturberte hadde bedre morgenereksjon og kontinens. Forfatterne konkluderer med at helsepersonell bør oppfordre pasientene til masturbasjon, selv om studien ikke kan si noe om kausalitet.

Du kan lese hele studien her.

Du kan lese mer om rehabilitering etter fjerning av prostata i fagbloggen vår: https://quintet.no/2020/11/vakuumterapi-etter-prostatektomi/

Publisert

Relaterte saker

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Perineumstudien – de første resultatene er publisert

De fleste som jobber med kvinnehelse har fulgt spent med på «Perineumstudien» som er et samarbeid mellom Akershus Universitetssykehus og Karolinska Universitetet i Stockholm. Nå er de første resultatene fra studien klare.…

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Overaktiv blære

Analinkontinens

Underlivssmerter

Menn og inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Tarmfunksjon og dens innvirkning på urinblæren

Tarmfunksjonen og dens innvirkning på urinblæren Tittelen er hentet fra stomi-og kontinenssykepleier Harriet Iren Olsens foredrag på uroteraputenes nordiske seminar og som er gjengitt i URO-INFOs høstutgave 2023, og som vi igjen…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter