Onanering og prostatakreft

Onanering forebygger prostatakreft!

I 2016 kom det en relativt oppsiktsvekkende studie fra USA som fant at menn som masturberer mer enn 3-4 ganger per uke ser ut til å ha redusert risiko for prostatakreft. Studien hadde nesten 4000 deltagere som ble fulgt i 10 år, og risikoen ble redusert selv ved justering for livsstilsfaktorer som kosthold og fysisk aktivitet.

Du kan lese hele studien her.

Onanering er positivt korrelert med kontinens og erektil funksjon etter fjerning av prostata

Onanering er imidlertid også positivt selv når man er operert for prostatakreft i følge en tysk observasjonsstudie fra 2020 som ønsket å se nærmere på sammenhengen mellom onanering, urininkontinens og seksualfunksjon etter nervebesparende prostatafjerning. 250 pasienter var med i studien. Blant hovedfunnene var at pasientene som masturberte hadde bedre morgenereksjon og kontinens. Forfatterne konkluderer med at helsepersonell bør oppfordre pasientene til masturbasjon, selv om studien ikke kan si noe om kausalitet.

Du kan lese hele studien her.

Du kan lese mer om rehabilitering etter fjerning av prostata i fagbloggen vår: https://quintet.no/2020/11/vakuumterapi-etter-prostatektomi/

Publisert

Relaterte saker

Endometriose

Nyheter

Menn og inkontinens

Erektil dysfunksjon

Nye veiledere og brosjyrer!

Vi utarbeider og forbedrer stadig vårt infomateriell, og nå var det endometriose og menn som stod for tur. Du finner de nye brosjyrene nederst i denne saken. Akkurat nå arbeider vi med…

Endometriose

Smertelindring & muskeltrening

Trening og endometriose

I «Fysioterapeuten» publiserte Merete Kolberg Tennfjord og Rakel Gabrielsen nylig en fagkronikk om viktigheten av trening for endometriosepasienter. De argumenterer for at trening har positive effekter på personer med langvarige smerter, men…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter