Studie: Efemia urinstopper og løping

Tisser du på deg når du trener? Du er ikke alene. Det viser nyere forskning på inkontinens hos idrettsutøvere. Urinlekkasje rammer mange kvinner, og er svært vanlig blant kvinnelige idrettsutøvere. Det er likevel ikke et tema de fleste snakker høyt om, og forskning gjennomført av Invent Medic i Sverige viser at bare 26 % av kvinnene som deltok i en studie om urininkontinens ved løping hadde oppsøkt helsepersonell med plagene sine. Dette på tross av at over 50 % av kvinnene betegnet inkontinensen som betydelig. Dessverre er urinlekkasje tabubelagt, og mange velger å tilpasse sitt sosiale liv og hvilke antrekk de bruker fremfor å oppsøke hjelp for problemet.

I studien deltok 83 kvinner med urinlekkasje. De fleste av disse rapporterte at lekkasjen hadde debutert etter fødsel (91 %). Alle kvinnene i studien hadde urinlekkasje i varierende grad, men likevel var det bare 25 % som anså seg selv som inkontinente. Da de fikk prøve Efemia fikk 95 % redusert sin urinlekkasje, og 79 % sa de ønsket å fortsette å bruke Efemia.

Noen deltagere rapporterte ubehag ved bruk av Efemia. For de fleste deltagerne løste dette seg ved at de ble instruert i å plassere Efemia litt lenger inn i skjeden. Introitus (skjedeåpningen) er svært sensitiv, og Efemia skal ligge innenfor denne.

Her kan du lese en oppsummering av studien.

Her kan du lese en god engelsk artikkel med referanser om inkontinens hos idrettsutøvere.

I denne svenske podcasten (bla litt ned på siden) kan du høre mer om inkontinens og trening.

På sidene til svenske Run Academy kan du lese mer om inkontinens og trening.

Publisert

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter