For sent? Det er aldri for sent!

Møt Jon! Han ønsker å dele sin historie om veien tilbake til «back in business», 12 år etter han fikk prostatakreft. Han vil gjerne fortelle om de utfordringene som mange menn møter og som så få snakker om.
 

Han har hatt mye å glede seg over i livet, men tap av ereksjon samt urinlekkasje disse årene har påvirket livskvaliteten.  Han forteller:

«Etter at jeg fikk påvist prostatakreft, var jeg gjennom en operasjon som ikke var vellykket. Jeg fikk deretter strålebehandling, som heller ikke var vellykket og dermed ble denne avbrutt. Til sist viste det seg at hormonbehandling var det riktige for meg.

Etter operasjonen forsøkte jeg å trene jeg opp bekkenbunnen for å forebygge og hjelpe mot urinlekkasje. Det var vanskelig og øvelsene ga ingen resultater.

I tillegg til urinlekkasje, som gjorde hverdagen litt vanskeligere, kom ereksjonsproblemene. Min kone og jeg har i de siste 12 årene forsøkt å gjennomføre samleie eller å ha et seksualliv, men uten ereksjon så ble det en belastning og stort savn i ekteskapet vårt.

Etter hvert, altså etter 12 år, bestemte jeg meg for å ta opp problemet opp med min fastlege som anbefalte meg å ta kontakt med Quintet.

Jeg ble godt tatt imot av de to fysioterapeutene hos Quintet, Bente og Iveta, som snakket åpent om problemstillingene og mulighetene som finnes. De viste meg BOS 2000-3, den elektriske vakuumpumpen som kan rekvireres kostnadsfritt via NAV. Jeg gikk deretter tilbake til min fastlege, det tok han 3 minutter å fylle ut skjemaet, og så fikk jeg pumpen utlevert av mine nye venner på Quintet AS –uten kostnader. Jeg er i gang med å bruke den og kan bare si en ting: Den fungerer! Både min kone og jeg har fått et nytt liv!

Jeg ble deretter anbefalt å ta kontakt med en fysioterapeut her i Bergen som blant annet jobber med menn og lekkasjeproblematikk, og jeg har allerede kommet godt i gang med effektiv bekkenbunnstrening»

Her er Jons (som forøvrig er fra Wales, men bosatt I Bergen) «take home message» til dere andre der ute:  “Don’t suffer alone guys, I know how that feels get on with the rest of your life!”

Publisert

Relaterte saker

Nyheter

Kurs/work shop i Bergen 20. september

Denne høsten har vi holdt vårt første fysiske kurs innen elektrostimulering og EMG biofeedback. Vi fikk besøk av 20 ivrige og engasjerte terapeuter fra hele landet. Vi synes det er fantastisk med…

Nyheter

Seksualitet ved revmatiske sykdommer

Forskning viser at seksualitet er vanskelig å snakke om for både helsepersonell og for pasienter, og mange kan oppleve det som både tabu og for privat (Dammen et al., 2020; Fennell &…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter