For sent? Det er aldri for sent!

Møt Jon! Han ønsker å dele sin historie om veien tilbake til «back in business», 12 år etter han fikk prostatakreft. Han vil gjerne fortelle om de utfordringene som mange menn møter og som så få snakker om.
 

Han har hatt mye å glede seg over i livet, men tap av ereksjon samt urinlekkasje disse årene har påvirket livskvaliteten.  Han forteller:

«Etter at jeg fikk påvist prostatakreft, var jeg gjennom en operasjon som ikke var vellykket. Jeg fikk deretter strålebehandling, som heller ikke var vellykket og dermed ble denne avbrutt. Til sist viste det seg at hormonbehandling var det riktige for meg.

Etter operasjonen forsøkte jeg å trene jeg opp bekkenbunnen for å forebygge og hjelpe mot urinlekkasje. Det var vanskelig og øvelsene ga ingen resultater.

I tillegg til urinlekkasje, som gjorde hverdagen litt vanskeligere, kom ereksjonsproblemene. Min kone og jeg har i de siste 12 årene forsøkt å gjennomføre samleie eller å ha et seksualliv, men uten ereksjon så ble det en belastning og stort savn i ekteskapet vårt.

Etter hvert, altså etter 12 år, bestemte jeg meg for å ta opp problemet opp med min fastlege som anbefalte meg å ta kontakt med Quintet.

Jeg ble godt tatt imot av de to fysioterapeutene hos Quintet, Bente og Iveta, som snakket åpent om problemstillingene og mulighetene som finnes. De viste meg BOS 2000-3, den elektriske vakuumpumpen som kan rekvireres kostnadsfritt via NAV. Jeg gikk deretter tilbake til min fastlege, det tok han 3 minutter å fylle ut skjemaet, og så fikk jeg pumpen utlevert av mine nye venner på Quintet AS –uten kostnader. Jeg er i gang med å bruke den og kan bare si en ting: Den fungerer! Både min kone og jeg har fått et nytt liv!

Jeg ble deretter anbefalt å ta kontakt med en fysioterapeut her i Bergen som blant annet jobber med menn og lekkasjeproblematikk, og jeg har allerede kommet godt i gang med effektiv bekkenbunnstrening»

Her er Jons (som forøvrig er fra Wales, men bosatt I Bergen) «take home message» til dere andre der ute:  “Don’t suffer alone guys, I know how that feels get on with the rest of your life!”

Publisert

Relaterte saker

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Efemia Academy

Den svenske produsenten av Efemia, Invent Medic, bidrar aktivt med webinarer for opplæring av helsepersonell. Nå har de satt opp en rekke webinarer våren 2024. Webinarene avholdes på svensk, og du kan…

Nyheter

Nytt rekvisisjonsskjema behandlingshjelpemidler

Fra 01.01.24 er rekvisisjonsskjemaet oppdatert. Det viktigste å merke seg er at pasienten ikke lengre trenger å signere skjemaet! Dette betyr i praksis at pasienten ikke trenger å møte opp fysisk, for…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter