Pelvic Pain Awareness Month

Pelvic Pain Awareness Month (Bekkensmerteoppmerksomhetsmåned): økt kunnskap og støtte for de som lever med bekkenbunnssmerter

Pelvic Pain Awareness Month markeres i mai hvert år for å øke bevisstheten om bekkenbunnssmerter, en tilstand som påvirker millioner av mennesker over hele verden. Denne måneden dedikeres til å fremme forståelse, støtte de som lever med tilstanden, og oppfordre til forskning og bedre behandlinger.

 

Hva er bekkenbunnssmerter?

Bekkenbunnssmerter refererer til smerter i bekkenområdet, som kan inkludere nedre del av magen, kjønnsorganene, endetarmen, og korsryggen. Smertene kan være kroniske eller akutte, og årsakene varierer fra muskel- og skjelettproblemer til gynekologiske og urologiske tilstander. Vanlige årsaker er endometriose, interstitiell cystitt, prostatitt, bekkenbunnsdysfunksjon, og lichen sclerosus. Du kan lese mer om disse tilstandene og dokumentasjon for ulike behandlingstiltak her.

 

Formålet med Pelvic Pain Awareness Month

  • Økt bevissthet: Mange lider i stillhet fordi bekkenbunnssmerter ofte er misforstått eller underdiagnostisert. Ved å øke folk flests bevissthet kan vi bryte ned stigmaet rundt denne tilstanden og oppfordre flere til å søke hjelp.
  • Kunnskap: Kunnskap er nøkkelen til tidlig diagnose og effektiv behandling. Pelvic Pain Awareness Month gir helsepersonell, pasienter og personen i gata informasjon om symptomer, behandlingsalternativer og mestringsstrategier. Vi har booket dyktige Kristin Evjen til å holde webinar om bekkensmerter for oss i høst – dato kommer! I mellomtiden kan du kikke på andre spennende kurs og webinarer vi har satt opp til høsten.
  • Støtte til pasienter: De som lever med bekkenbunnssmerter trenger støtte og forståelse. I Norge har Vulvodyniforeningen nylig skiftet navn til Vulvaforeningen. Dette er en forening for de som opplever smerter eller andre sykdommer tilknyttet vulva. I tillegg finnes Landsforeningen for kvinnelig bekkenleddhelse (LKB). Vi kjenner ikke til noen forening for menn med bekkensmerter.
  • Fremme forskning: Det er behov for mer forskning for å forstå årsakene til bekkenbunnssmerter bedre og utvikle nye og forbedrede behandlingsmetoder. Selv om det er blitt mer fokus på bekkenbunnssmerter i det siste har vi lang vei å gå!

Publisert

Relaterte saker

Relaterte brosjyre

Nyheter

Underlivssmerter

Hjelpemidler for Seksuallivet

Orgastisk dysfunksjon

Erektil dysfunksjon

Smerter ved samleie

Hard Flaccid Syndrome: En pasienthistorie

Vi kom nylig i kontakt med en mann, vi kaller ham «Morten» i denne saken, som over flere år har slitt med smerter og ubehag i penis og bekkenområdet. Han oppsøkte i…

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Husk bekkenbunnstrening

HUSK bekkenbunnstrening!   I samarbeid med uroterapeut Linn Elin Rødal lanserer vi klistermerker som det helt enkelt står «husk» på. Linn Elin fikk ideen etter å ha snakket med en pasient som…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter