Pasienthistorie: Bruk av TENS apparatet ved Frozen Shoulder

Vi deler gjerne pasienthistorier som vi får av våre terapeuter. Det er veldig kjekt å høre om positive resultater og spennende å lese om erfaringer ved bruk av apparatene våre. Denne gangen har vi fått en historie av vår kollega, Osteopat DO og Fysioterapeut Tina Johannessen som fikk veldig god effekt ved bruk av TENS apparatet etter en stor skulderoperasjon. Les gjerne historien til Tina:

«Jeg hadde en stor skulderoperasjon i februar 2020 som utviklet seg til Frozen shoulder. Skulderen var svært smertefull og hadde sterkt nedsatt bevegelighet. Med god veiledning av fysioterapeut kollega Bente Lunde fra Quintet fant vi frem hvilket program som ville passe best til meg.

Jeg valgte å bruke program 2 (PO2) i Neurotrac MultiTens som smertelindring. P02 er et høyfrekvent program med frekvens på 90 Hz og en pulsbredde på 175 uS. Dette programmet brukte jeg daglig i 14 dager 2×30 min. Deretter 1x daglig i 30 min. Jeg opplevde betydelig smertelindring allerede første dagen jeg brukte apparatet noe som bedret søvn og hjalp meg til å trene bedre.

Etter 14 dager valgte jeg å bytte mellom program 2 (PO2) og program 10 (P10) som er et Burst-program. Burst programmet er lavfrekvent TENS med høyfrekvent pulstog som gir kontraksjoner i muskulaturen. Dette valgte jeg for å hindre tilvenning av ensidig bruk av høyfrekvent program. Etter å ha prøvd flere smertepunkter for skulderen valgte jeg å bruke akupunktur punktene for skulderen som viste seg å være veldig effektiv.

Jeg er i dag smertefri og har god bevegelighet i skulderen som ble operert. Stor takk til Fysioterapeut kollega Bente Lunde fra Quintet for veiledning og hjelp underveis».

Tina Johannessen, Osteopat DO og Fysioterapeut

Quintet ønsker å legge til at valg av behandlingstid kan variere ut fra hvilket program og hudelektrodeplassering man velger. Ta gjerne kontakt med oss for tips.

Publisert

Relaterte saker

Nyheter

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Perineumstudien – de første resultatene er publisert

De fleste som jobber med kvinnehelse har fulgt spent med på «Perineumstudien» som er et samarbeid mellom Akershus Universitetssykehus og Karolinska Universitetet i Stockholm. Nå er de første resultatene fra studien klare.…

Bekkenbunnsplager & inkontinens

Overaktiv blære

Analinkontinens

Underlivssmerter

Menn og inkontinens

Stressinkontinens og svak bekkenbunn

Tarmfunksjon og dens innvirkning på urinblæren

Tarmfunksjonen og dens innvirkning på urinblæren Tittelen er hentet fra stomi-og kontinenssykepleier Harriet Iren Olsens foredrag på uroteraputenes nordiske seminar og som er gjengitt i URO-INFOs høstutgave 2023, og som vi igjen…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter