Pasienthistorie: Bruk av TENS apparatet ved Frozen Shoulder

Vi deler gjerne pasienthistorier som vi får av våre terapeuter. Det er veldig kjekt å høre om positive resultater og spennende å lese om erfaringer ved bruk av apparatene våre. Denne gangen har vi fått en historie av vår kollega, Osteopat DO og Fysioterapeut Tina Johannessen som fikk veldig god effekt ved bruk av TENS apparatet etter en stor skulderoperasjon. Les gjerne historien til Tina:

«Jeg hadde en stor skulderoperasjon i februar 2020 som utviklet seg til Frozen shoulder. Skulderen var svært smertefull og hadde sterkt nedsatt bevegelighet. Med god veiledning av fysioterapeut kollega Bente Lunde fra Quintet fant vi frem hvilket program som ville passe best til meg.

Jeg valgte å bruke program 2 (PO2) i Neurotrac MultiTens som smertelindring. P02 er et høyfrekvent program med frekvens på 90 Hz og en pulsbredde på 175 uS. Dette programmet brukte jeg daglig i 14 dager 2×30 min. Deretter 1x daglig i 30 min. Jeg opplevde betydelig smertelindring allerede første dagen jeg brukte apparatet noe som bedret søvn og hjalp meg til å trene bedre.

Etter 14 dager valgte jeg å bytte mellom program 2 (PO2) og program 10 (P10) som er et Burst-program. Burst programmet er lavfrekvent TENS med høyfrekvent pulstog som gir kontraksjoner i muskulaturen. Dette valgte jeg for å hindre tilvenning av ensidig bruk av høyfrekvent program. Etter å ha prøvd flere smertepunkter for skulderen valgte jeg å bruke akupunktur punktene for skulderen som viste seg å være veldig effektiv.

Jeg er i dag smertefri og har god bevegelighet i skulderen som ble operert. Stor takk til Fysioterapeut kollega Bente Lunde fra Quintet for veiledning og hjelp underveis».

Tina Johannessen, Osteopat DO og Fysioterapeut

Quintet ønsker å legge til at valg av behandlingstid kan variere ut fra hvilket program og hudelektrodeplassering man velger. Ta gjerne kontakt med oss for tips.

Publisert

Relaterte saker

Endometriose

Nyheter

Menn og inkontinens

Erektil dysfunksjon

Nye veiledere og brosjyrer!

Vi utarbeider og forbedrer stadig vårt infomateriell, og nå var det endometriose og menn som stod for tur. Du finner de nye brosjyrene nederst i denne saken. Akkurat nå arbeider vi med…

Endometriose

Smertelindring & muskeltrening

Trening og endometriose

I «Fysioterapeuten» publiserte Merete Kolberg Tennfjord og Rakel Gabrielsen nylig en fagkronikk om viktigheten av trening for endometriosepasienter. De argumenterer for at trening har positive effekter på personer med langvarige smerter, men…
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter