Smertelindring & muskeltrening

Fagområder

Generell informasjon

TENS står for transkutan elektrisk nervestimulering. Kort fortalt går TENS ut på å stimulere ulike nervebaner i kroppen ved å plassere to eller flere overflateelektroder på bestemte steder på huden, først og fremst for å oppnå smertelindring. Impulsene TENS-apparatet gir, blokkerer smerten slik at du ikke kjenner den.TEMS står for transkutan elektrisk muskelstimulering. I en oversiktsartikkel fra 2014 konkluderer forfatterne med at TENS er effektiv behandling for postoperative smerter, osteoartrosesmerter, smertefull diabetisk nevropati og enkelte akutte smertetilstander. Les hele artikkelen her

Smerter kan enten oppstå akutt, for eksempel ved skade/sykdom/operasjon, eller være kroniske. Kroniske smerter er smerter som vedvarer, som kommer og går, og som gir plager over måneder eller år. Kroniske smerter begynner ofte gradvis, uten at det foreligger noen helt klar utløsende årsak. Når man arbeider med smertepasienter, kan det være nyttig å bruke skjema for å registrere smerte før, under og etter behandling og dokumentere eventuell effekt av tiltak. Under nyttig informasjon finner du to ulike skjema for smerte: et som registrerer graden av smerte (ESAS 2010) og et som registrerer utbredelsen og karakteren av smerte (SMERTEREGISTRERING). Smerter kan skyldes mange ulike årsaker – alt fra en senebetennelse til mer alvorlige diagnoser som f. eks kreft. Du kan lese mer om smerter ved kreft og smertebehandling fra kreftforeningen sin informasjonsside her.

Vanlige plager som våre produkter kan hjelpe mot

Aktuelt og saker

Produkter

Brosjyrer og veiledere

Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter